Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland


‘We staan pas aan de vooravond van de grote doorbraak’

SCHOONDIJKE, 20161017 -- Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende acties voor sportverenigingen én architecten op stapel.

Speedheat Nederland gold in 1996 als een pionier; als het bedrijf dat elektrische vloerverwarming, ook wel infrarood vloerverwarming genoemd, naar Nederland bracht. Met zes vestigingen inmiddels, verspreid over Nederland, is het 1 mm systeem niet alleen het dunste systeem op de markt, maar ook één van de meest verkochte.

"En toch", zo stelt algemeen directeur Jeanine Prang, "moet de grote doorbraak nog komen: Het échte besef dat we om moeten schakelen van gas naar alternatieve warmtebronnen, begint nu pas te komen. We gaan steeds meer naar all electric living toe, waarbij je als consument geen gas meer verbruikt en geheel of gedeeltelijk zelf je stroom opwekt.”

[Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland]


Het eerste systeem in BCRG Databank
Ook in all electric living werpt Speedheat Nederland zich weer op als pionier. Zo is het Speedheat systeem het eerste elektrische vloerverwarmingssysteem dat is opgenomen in de BCRG Databank. Dat betekent in de praktijk dat je met het Speedheat systeem kunt voldoen aan de huidige EPC-normen: “De testen wijzen uit dat je met ons systeem zelfs al kunt voldoen aan de normen zoals die voor 2020 zijn opgesteld.”

Acties voor sportverenigingen en architecten
Twintig jaar Speedheat Nederland betekent twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland. Om dat te vieren, komt de leverancier met een actie voor sportverenigingen: “Veel verenigingen kunnen immers wel een steuntje in de rug gebruiken. Met een stem-actie op Facebook kunnen zij een vloerverwarming ter waarde van 1.000 euro winnen of een sponsorpakket ter waarde van 750,- euro.”

Ook voor architecten komt Speedheat met een actie. “Wij merken aan het aantal aanvragen dat de belangstelling van architecten in de mogelijkheden met ons systeem toeneemt. Deze keer willen wij hén eens uitdagen: ontwerp een woning met Speedheat als hoofdverwarming, upload je ontwerp op onze site en maak kans op een special van 4 pagina’s over jouw Bureau in een magazine voor mensen die gaan bouwen.”

Meer informatie over Speedheat vloerverwarming staat op www.speedheat.nl
Informatie over de sportvereniging actie: www.speedheat-warmhartvoorderegio.nl
Informatie over de architecten actie: www.speedheat-warmhartvoordesign.nl


Deel: ' Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland '
Lees ook