Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

ICT-dienstverlener Speedit neemt branchegenoot
Two Channel over

Woerden, 16 juli 2001 - Per 1 juli heeft het ICT-bedrijf Speedit Group B.V. uit Woerden alle aandelen van de branchegenoot Two Channel B.V. uit Beverwijk overgenomen. De activiteiten van de twintig medewerkers van Two Channel worden in die van Speedit geïntegreerd.

De voormalige directeuren van Two Channel, J.W. de Wolff en M. Bleeker, richten zich na de overname volledig op Second Wave Internet Solutions, een bedrijf dat zich bezighoudt met webdevelopment en e-marketing.

Speedit is gespecialiseerd in het uitvoeren van omvangrijke beheer- en ontwikkeltaken voor middelgrote en grote bedrijven en instellingen. Het bedrijf is vanuit vier vestigingen in heel Nederland actief. Het belang van de divisie Speedit Control, die zich vooral richt op grote, complexe projecten, neemt de laatste jaren steeds sneller toe.

Two Channel levert hoogwaardige diensten op het gebied van kennis-management en 'knowledge providing' en baseert zijn oplossingen vooral op software van Microsoft en Lotus. Deze expertise vult de binnen Speedit aanwezige kennis naadloos aan. Rein den Hertog, directeur van Speedit, ziet de overname dan ook als een logische stap die volledig past in de strategie van Speedit om de bestaande dienstverlening voortdurend te versterken en uit te breiden.

Na consolidatie van beide bedrijven telt Speedit 180 medewerkers. De omzet over het lopende jaar zal door de overname naar verwachting uitkomen op ruim f 25 miljoen.

Ondanks de terughoudende ICT-markt heeft Den Hertog alle vertrouwen in de toekomst. Hij acht het alleszins mogelijk dat de omzet van Speedit over 2002 zal stijgen tot f 30 miljoen met een netto winstmarge van circa 7,5 procent.

Speedit Group
Speedit levert consultancy- en IT-diensten op het gebied van systeembeheer en systeemontwikkeling. De klantenkring omvat grote instellingen en bedrijven, waaronder (semi)-overheden, verzekeringsmaatschappijen en banken. De Speedit Group heeft het hoofdkantoor in Woerden en autonoom opererende vestigingen in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam. De aparte divisie Speedit Control verzorgt het beheer van (delen) van de IT-afdeling van opdrachtgevers, terwijl Speedit Education Centre opleidingen verzorgt en opleidingsfaciliteiten beschikbaar stelt.

Voor meer informatie: www.speedit.nl en www.twochannel.nl

Deel: ' Speedit neemt branchegenoot Two Channel over '
Lees ook