Ingezonden persbericht


Persbericht

Nederlandse Federatie voor de Cinematografie / Nederlands Film Festival / Nederlands Fonds voor de Film

Utrecht, 11 oktober 2001

Gouden Film voor Nynke

De speelfilm Nynke is bekroond met de Gouden Film. Regisseur Pieter Verhoeff en producenten Hans de Weers en Hans de Wolf van Egmond Film en Televisie namen de Gouden Film in ontvangst. De Gouden Film wordt uitgereikt tijdens het roulement op het moment dat een Nederlandse film 75.000 bezoekers heeft getrokken. Nynke, met in de hoofdrollen Monic Hendrickx en Jeroen Willems, won tijdens het afgelopen 21e Nederlands Film Festival het Gouden Kalf voor de Beste Lange Speelfilm en het Gouden Kalf voor de Beste Actrice voor Monic Hendickx.

De Gouden en Platina Film zijn een initiatief van de Nederlandse Federatie voor de Cinematografie, het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film. De aftrap van dit initiatief vond plaats tijdens het afgelopen 21e Nederlands Film Festival. Op het slotgala werd de eerste Platina Film, voor een Nederlandse film met 200.000 bezoekers, uitgereikt aan Costa! en de eerste Gouden Film aan Ik ook van jou.

Einde Persbericht

www.filmfestival.nl

Voor meer informatie kunt U contact opnemen met Rob Nillezen of Heleen Rouw. Nederlands Film Festival, afdeling Communicatie
T 030.2303800
F 030.2303801
E publiciteit@filmfestival.nl

Deel: ' Speelfilm Nynke bekroond met Gouden Film '
Lees ook