Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 27-05-2002

Televisie
RenÉ froger - the show of the year
Uitzending donderdag 30 mei
Nederland 2 - 20.25 uur


Spektakelshow van renÉ froger

Afgelopen december stonden 24 vrachtwagens vol apparatuur voor de deur van het Rotterdamse Ahoy'. Toen alles binnen stond opgesteld kon de show van René Froger beginnen. Een uitgebreide lichtshow, videoschermen, vuur, dansers en trampolinespringers maakten een spektakel van de vier concerten die René Froger onder de titel: SHOW OF THE YEAR gaf. De TROS zendt de hoogtepunten van deze concerten uit op donderdag 30 mei a.s. om 20.25 uur

Uiteraard zijn The Frogettes ook aanwezig en treden Glennis Grace & Sylvia Samson op. Onder meer de nummers: 'Let Me Entertain You', 'This Is The Moment', 'La Vida Loca', 'Kaylee', 'It's Raining Men', 'Nobody Else', 'Goodbye' en 'She' worden uitgezonden.

Froger heeft nu in totaal 23 optredens gegeven in de Rotterdamse muziektempel. In TROS Kompas van deze week zegt hij hierover: "Dat haalt het nog niet bij de slordige 50 van Lee Towers. Maar jaloers ben ik niet op Leen. Het is tenslotte geen wedstrijdje. Voor mij is het prachtig om hier op te treden omdat ik er mijn ideeën in kwijt kan. Het is groot, er is ruimte, er is technisch meer mogelijk en er kan dus veel meer op het podium. Dingen die ik bij de andere 130 optredens per jaar niet altijd kan laten zien."

René Froger maakte zijn professionele debuut in 1987 met het nummer 'Love Leave Me', maar het grote publiek leerde hem pas echt kennen in '88 met zijn eerste Top-5 hit 'Winter in America'. De meezinger 'Alles kan een mens gelukkig maken' was in 1989 zijn eerste nummer 1 hit. Vanaf dat moment volgde de ene na de andere en zijn albums gingen van goud naar multi-platina.

Deel: ' Spektakelshow van renÉ froger '
Lees ook