Spel voor mondeling examen Engels


NAALDWIJK, 20150323 -- Dinsdag 24 maart starten op het Flora College in Naaldwijk de mondelinge examens Engels voor eindexamenleerlingen van het VMBO. De docenten van het Flora College hebben samen met spellenmaker Bas Kesting uit Amstelveen een bordspel op maat gemaakt waarmee de mondelinge vaardigheden van de leerlingen op een laagdrempelige manier worden getoetst.

In het spel "London City Trip" gaan 2 leerlingen tegelijk een reisje boeken naar Londen om te gaan shoppen in Oxford Street of een voetbalwedstrijd te bezoeken in het Wembley stadion. Tijdens de trip ontvangen de spelers korte vragen en opdrachten en kunnen ze fiches verdienen.

"We hebben gekozen voor een spelvorm omdat je met een spel direct veel van de spanning wegneemt bij de leerlingen, en omdat het erg leuk is om te doen verwachten we dat de leerlingen makkelijk over de drempel stappen om Engels te gaan spreken", aldus mevrouw Linsley-Milia van het Flora College.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bas Kesting van Spel-Maker, bijvoorbeeld via de website www.spel-maker.nl. Op de website kunt u ook enkele foto's zien van het spel.


Deel: ' Spel voor mondeling examen Engels '
Lees ook