Spiritueel testament Herman Verbeek als e-book verschenen


VOORBURG, 20141113 -- Herman Verbeek (1936-2013) was priester, politicus en homoseksueel. Hij was lid van het Europees Parlement in de Groene Fractie. Over hem verscheen zojuist het e-book ´Een leven dat te denken geeft´. De auteur Armando Lampe, zelf een priester-politicus van Aruba, ging enkele maanden voor zijn dood een boeiend gesprek aan met deze bekende Nederlander, .

Degenen die geïnteresseerd zijn in de hedendaagse kerkelijke geschiedenis kunnen in dit spirituele testament lezen over een beroep, dat nu verboden wordt: priester-politicus. Zaken als politiek celibaat, roeping als priester en politicus, conflict met kerkelijke autoriteiten en homoseksualiteit komen aan de orde.

Het voorwoord werd verzorgd door Prof. Dr. Cees J. Hamelink , theoloog en psycholoog,  hoogleraar Mensenrechten en Volksgezondheid aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en hoogleraar Kennismanagement aan de Universiteit van Aruba.

Auteur Lampe, geboren in 1958 op Aruba, studeerde theologie in Nijmegen, sociologie in Mexico City en promoveerde in de sociale en culturele wetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In 1986 werd hij als priester gewijd voor het Bisdom Willemstad en hij was lid van het Parlement van Aruba tussen 2005 en 2009. Sinds 2005 is hij gesuspendeerd als priester wegens zijn politieke activiteiten en in 2013 onder Paus Benedictus XVI uiteindelijk gereduceerd tot de lekenstand. Eerder verscheen van hem het boek Mission or submission? Moravian and Catholic Missionaries facing the Challenge of Emancipation in the Dutch Caribbean.

´Een leven dat te denken geeft´ is verkrijgbaar bij diverse online boekhandels, ISBN 978-90-8759-470-1, Uitgeverij U2pi


Deel: ' Spiritueel testament Herman Verbeek als e-book verschenen '
Lees ook