Gemeente Maassluis

26-7-2001

Spoorbrug Maassluis wordt vervangen

De spoorbrug over de haven in Maassluis is meer dan 100 jaar oud en NS Railinfrabeheer heeft dan ook besloten deze spoorbrug te vervangen. De werkzaamheden hiervoor gaan op maandag 6 augustus 2001 van start en duren tot en met november van dit jaar. Veel van de werkzaamheden zullen in de nachtelijke uren worden uitgevoerd om zowel trein- als scheepvaartverkeer zo min mogelijk te hinderen.

In week 32, vanaf 6 augustus, begint aannemer Van Hattum & Blankevoort bv in opdracht van NS Railinfrabeheer met het aanbrengen van palen voor de middenpijler van de nieuwe spoorbrug aan de Waterwegzijde. Deze palen zullen niet worden geheid, maar in de grond worden gedraaid. Deze techniek wordt gebruikt om de geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken. De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 17.30 uur s middags en 08.00 uur in de ochtend. In week 34, vanaf maandag 20 augustus, zullen de palen voor de middenpijler aan de stadskant worden ingeboord. Hiervoor wordt van 20.15 uur tot 05.00 uur gewerkt.

Gedeeltelijke wegomleiding spoorwegovergang Burg. de Jonghkade Tijdens het aanbrengen van palen voor de middenpijler van de nieuwe spoorbrug is het scheepvaartverkeer gestremd. Ook zal één rijbaan van de spoorwegovergang bij de Burg. de Jonghkade gedurende de werkzaamheden in de avond- en nachturen voor het verkeer worden afgesloten. Het verkeer kan vanaf de richting van de veerpont wel naar Maassluis rijden. Het verkeer dat vanuit de stad naar de wijk t Hoofd en de veerpont wil, zal echter worden omgeleid via de Prinses Julianalaan en vervolgens via het bedrijfsterrein van Conline over de parallelweg naar de Adriaan van Heelstraat. De spoorwegovergang aan de Govert van Wijnkade blijft overigens gewoon in gebruik.

Vanaf week 37, maandag 10 september, wordt er drie weken lang gewerkt aan het aanbrengen van palen ten behoeve van de landhoofden van de nieuwe spoorbrug. Ook deze werkzaamheden worden in de nachtelijke uren, van 01.15 tot 06.40 uur, uitgevoerd. In het weekeinde van 29 en 30 september worden er hulpbruggen aangebracht. Hiervoor zal er onder andere grondwerk, boorwerk en sloopwerk moeten worden uitgevoerd. Ook nu wordt er s nachts gewerkt, namelijk van 01.30 tot 06.40 uur. De spoorwegovergang Govert van Wijnkade blijft wederom gewoon geopend.

Stremming spoor
In de periode van 27 oktober tot en met 11 november zal het treinverkeer vanaf het NS-station Maassluis-Centrum in de richting van Hoek van Holland geheel gestremd zijn om het plaatsen van de nieuwe spoorbrug mogelijk te maken. Reizigers op het traject Hoek van Holland
- Maassluis-Centrum zullen gedurende de stremming alternatief vervoer worden geboden.

Deel: ' Spoorbrug Maassluis wordt vervangen '
Lees ook