Spoorwegmuseum in teken van tv-serie Chuggington


UTRECHT, 20151013 -- Het Spoorwegmuseum organiseert van 17 t/m 25 oktober 2015 de ‘Chuggington doe-dagen’. Chuggington is een tv-serie waarin geanimeerde treinen de hoofdrol spelen. Tijdens de Chuggington doe-dagen is er van alles te doen en te ontdekken in het museum. In het museum ligt een groot 3D speelkleed, er is een leuke speurtocht, een grappig draaischijfspel en een bioscoop. Met de Giga Knutseltrein gaan kinderen iedere dag aan de slag om een 50 meter lange trein op doek te maken.

Programma
Tijdens de ‘Chuggington doe-dagen’ staan de treinen van Chuggington centraal. Kinderen kunnen met hoofdrolspeler Wilson op de foto. Door een speurtocht door het museum leren kinderen spelenderwijs van alles over treinen. Op een groot speelkleed kan er eindeloos worden gebouwd en gespeeld met Chuggington Stack Track treinen en rails. Kinderen kunnen de handen uit de mouwen steken bij de Giga Knutseltrein. Iedere dag wordt er een groot doek met een trein beschilderd, beplakt of versierd. Aan het eind van de week wordt daar één grote trein van wel 50 meter lang van gemaakt! In de speciaal ingerichte Spoorwegmuseum-bioscoop is een Chuggington special te zien, ook schminken en knutselen behoren tot de vele activiteiten.

Over Chuggington
De tv-serie speelt zich af in het fictieve stadje Chuggington waar een groot spoorcomplex is gevestigd.  De hoofdfiguren zijn drie leerlingtreinen genaamd Wilson, Brewster en Koko. Chuggington heeft een educatief karakter; iedere aflevering beleven de drie locomotieven avonturen, waarbij het leren van belangrijke waarden als vriendschap, eerlijkheid, en goed luisteren centraal staan. Chuggington wordt iedere schooldag om 06.45 uur uitgezonden bij RTL Telekids, in de weekenden om 7.00 uur.

Kaartverkoop
Koop nu online een speciaal Chuggington-kaartje met vroegboekkorting. De eerste 400 kaarten kosten €12,50 (i.p.v. €16,00). Daarna kosten de online tickets €15,00 (aan de kassa is de entree €16,00, Museumkaart gratis). Deze kaarten zijn alleen geldig van 17 t/m 25 oktober.
Kaartverkoop: https://www.spoorwegmuseum.nl/tickets


Deel: ' Spoorwegmuseum in teken van tv-serie Chuggington '
Lees ook