CORDAID

Kinderstem Wereldcup brengt sport en ontwikkelingssamenwerking

P-E-R-S-B-E-R-I-C-H-T
Datum : 6 september 2001

Kinderstem Wereldcup brengt sport en ontwikkelingssamenwerking bij elkaar

Mensen in Nood stelt dit najaar het thema sport en ontwikkelingssamenwerking centraal met de .Kinderstem Wereldcup.. Drie voetbalteams van kinderen die deel uitmaken van projecten van Mensen in Nood komen van 8 t/m 15 oktober een week naar Nederland om met elkaar en met leeftijdsgenootjes in Nederland te spelen. De drie voetbalteams bestaan uit kinderen die wonen en werken op een vuilnisbelt in Brazilië, straatkinderen uit Kenia en slachtoffertjes van de aardbeving in Turkije die, twee jaar na de ramp, nog steeds in een kamp van prefabhuizen wonen. De Kinderstem Wereldcup wordt onder meer gesteund door de KNVB Academie, NOC.NSF en NKS.

De kinderen verblijven de gehele week op sportcentrum Papendal, waarvandaan ze op bezoek gaan bij lokale en landelijke clubs. Ze zullen onder meer trainingen bijwonen bij Sparta, NAC, Vitesse, AFC Ajax en de lokale clubs Volkel en Rijsoord. Daarnaast zal het Keniaanse team een partijtje voetballen tijdens een studiedag op 11 oktober over Sport en Ontwikkelingssamenwerking, georganiseerd door NCDO in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Ook bezoeken de kinderen een aantal scholen.

Met haar kinderprogramma Kinderstem steunt Mensen in Nood wereldwijd lokale projecten die zich inzetten voor kinderen die onder moeilijke omstandigheden moeten opgroeien. Naast basisbehoeften als voeding, opvang, bescherming en onderwijs blijken sport en spel vaak belangrijk bij de hulp aan deze kinderen. Het geeft kinderen zelfvertrouwen, eigenwaarde en leert hen met regels om te gaan. Sport is een goede uitlaatklep voor emoties en een manier om het -vaak geschonden- vertrouwen in volwassenen te herstellen. Met de Kinderstem Wereldcup wil Mensen in Nood aan het Nederlandse publiek laten zien dat sport en spel belangrijk zijn voor alle kinderen, wereldwijd.

Deel: ' Sport en ontwikkelingssamenwerking thema Mensen in Nood '
Lees ook