Gemeente Alphen aan den Rijn


Sport- en spelbus Nieuws

Sinds de start van de Sport- en spelbus (begin april) hebben al veel kinderen de Sport- en spelbus bezocht. Het is iedere keer weer gezellig druk.

Er is gestart met een muntjessysteem om te sparen voor het spelen met speciaal speelgoed.

Verder is er een prijsvraag georganiseerd voor een naam voor de Sport- en spelbus en een tekenwedstrijd voor versiering van de Sport- en spelbus. Een wedstrijdformulier is verkrijgbaar bij de Sport- en spelbus of op school en moet uiterlijk 15 juli ingeleverd worden in de Sport- en spelbus. De uitslag wordt bekend gemaakt in de eerste week na de zomervakantie.

Waar en wanneer komt de Sport- en spelbus

locatie

dagen

tijden

speelveld Sterrenlaan hoek Uranusstraat

maandag en donderdag

van 15.30 tot 17.00 uur

speelveld aan het Topaasplantsoen (tussen Diamantstraat en de Parelstraat)

dinsdag en vrijdag

van 15.30 tot 17.00 uur

speelveld en het middenterrein van de Kleiwerf

woensdag

van 13.30 tot 17.00 uur

Muntjessysteem voor speciaal speelgoed gestart

Voor het lenen van gewone sportmaterialen of speelgoed hebben de kinderen een gratis pasje nodig. Dit pasje kan aangevraagd worden in de Sport- en spelbus. Maar voor het lenen van speciaal speelgoed, zoals een skelter of skeelers, hebben de kinderen muntjes nodig.

Deze muntjes worden o.a. uitgedeeld door de medewerkers van de Sport- en spelbus, door de leerkrachten op school en door de huismeesters. Om een muntje te verdienen moeten de kinderen wel iets bijzonders doen in de buurt waar ze wonen en naar school gaan. Bijvoorbeeld regelmatig boodschappen doen of de hond uitlaten voor iemand die ziek is en het niet zelf kan doen. Of iedere week een spelletje doen met een kind dat lang ziek is en niet naar buiten mag. Of rommel en afval opruimen dat op het schoolplein of in de omgeving van de school ligt. De ene keer doen de kinderen iets uit zichzelf, de andere keer krijgen ze bijvoorbeeld een opdracht van de huismeester, een medewerker van de Sport- en spelbus of van een leerkracht. Met de verdiende muntjes kunnen zij dan het speciale speelgoed betalen.

Welk speciaal speelgoed kan geleend worden en hoeveel muntjes moeten daarvoor betaald worden?
Voorlopig gelden de volgende afspraken :

Skelter

7 muntjes + je eigen pasje

Grote steps

5 muntjes + je eigen pasje

Kleine steps

4 muntjes + je eigen pasje

Skeelers

5 muntjes + je eigen pasje

Bolderkar

4 muntjes + je eigen pasje

Speciaal speelgoed mag niet mee naar huis worden genomen. Het moet altijd terug gebracht worden bij de Sport- en spelbus.

© Gemeente Alphen aan den Rijn, 19 juni 2002 laatste wijziging

Deel: ' Sport- en spelbus gemeente Alphen a/d Rijn '
Lees ook