Gemeente Nijmegen


Senioren sportief in het nieuwe jaar

Het nieuwe, laatste jaar van deze eeuw is alweer twee weken oud en wellicht heeft u nog last van de fysieke gevolgen van de oliebollen en appelflappen en bent u vol goede voornemens. Wellicht is het een idee om lekker een uurtje in de week te gaan sporten.

Er zijn tal van mogelijkheden voor senioren om het nuttige met het aangename te verenigen en er lekker even uit te zijn. Zo zijn er een vijftiental groepen vijftig-plussers actief in de wijken Neerbosch-Oost, Hatert en Nijmegen-West. De lessen worden gegeven in gymzalen of in de sporthal en bestaan uit een warming-up en tal van oefeningen, veelal met muziek, vaak gecombineerd met spel. Wilt u meedoen dan kunt u bellen met Bureau Sportontwikkeling, Nicole l'Abée of Linda van der Burg, tel. 024-3292260.

In de verschillende sporthallen (Hengstdal, Meijhorst en Vocasa) zijn elke week sport- en spelinstuiven (informatie 024-3292260) en wordt Dutch Tennis gespeeld (informatie 024-3220430). Daarnaast zijn er begin januari cursussen schaatsen en skiën van start gegaan, waar nog plaatsen over zijn. Voor informatie hierover kunt u bellen met 024-3783074.
Bent u de 65 gepasseerd en/of wilt u weer beginnen met bewegen, dan zijn er allerlei andere activiteiten, zoals gymnastiek (in een wat rustiger tempo), jazz-gymnastiek, volksdansen, country-dansen en gymnastiek en spel. Speciale kleding is niet nodig, maar makkelijk zittende schoenen zijn aan te raden en u bent welkom om een keer te komen kijken en mee te doen. Wilt u meer informatie over waar de lessen plaatsvinden, belt u dan met 024-3292260. U kunt daar ook De Beweegwijzer aanvragen, een boekje waarin alle activiteiten op sportgebied voor senioren opgenomen zijn.

Bureau Sportontwikkeling wenst u een gelukkig, gezond en sportief 1999 toe.

Deel: ' Sportactiviteiten voor senioren in Nijmegen '
Lees ook