Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Vrijdag 14 en donderdag 27 mei 2004:

Sportgala en huldiging jeugdkampioenen

BARENDRECHT (dinsdag 13 april 2004) - Sportief Barendrecht wordt eind mei weer uitgebreid in het zonnetje gezet. Vrijdagavond 14 mei worden tijdens het Sportgala weer de beste sporters van Barendrecht gehuldigd. Daarbij worden onder meer de beste sportman, -vrouw en -ploeg van het seizoen 2002 - 2003 in het zonnetje gezet. Het sportgala wordt gehouden in sporthal De Driesprong (Marijkesingel 20). De avond begint om 20.00 uur, vanaf 19.45 uur is iedereen welkom.

Huldiging jeugdkampioenen

De Barendrechtse jeugdkampioenen van 14 jaar en jonger worden gehuldigd op donderdag 27 mei . Dat zal gebeuren in de hal van het gemeentehuis. Alle jeugdleden van Barendrechtse verenigingen die zijn aangesloten bij de Sportstichting komen hiervoor in aanmerking, maar uiteraard moeten ze in het seizoen 2002 - 2003 wel een kampioenschap hebben behaald. Naar schatting gaat het hierbij om meer dan 400 kampioenen. De huldiging, die om 18.00 uur begint, wordt gepresenteerd door wethouder Ett Schoehuizen (sportzaken). Door het grote aantal kampioenen is de avond in twee delen gesplitst en zal het eerste deel voor de jongste jeugd zijn. Om 20.00 uur begint het deel voor de oudere jeugd tot 14 jaar. Naar verwachting wordt de avond om 21.30 uur afgesloten.

Sportgala
Tijdens het sportgala worden op 14 mei in totaal in zeven categorieën prijzen uitgereikt: beste sportman, beste sportvrouw, beste sportploeg, meest veel belovende sporter, beste sportbestuurder, meest toegewijde vrijwilliger en beste sporter bij de senioren. Voor iedere categorie is een aantal Barendrechtse sporters genomineerd (zie bijlage). Deze nominaties zijn tot stand gekomen op basis van voordrachten door verenigingen en inwoners. De jury bestaat uit leden van de Sportstichting Barendrecht, een vertegenwoordiger van de plaatselijke pers alsmede een lid van de stichting Evenementen en drie vertegenwoordigers van de Barendrechtse sportverenigingen. De organisatie van het sportgala is in handen van de gemeente in samenwerking met de Sportstichting Barendrecht en de stichting Evenementen. De prijzen worden uitgereikt door vertegenwoordigers van het college van burgemeester en wethouders, de jury, de sportstichting, de stichting evenementen en de Winkeliersvereniging Middenbaan.

Koningin Juliana
Het sportgala en de huldiging van de jeugdkampioenen zouden eigenlijk eind maart plaatsvinden. Door het overlijden van Koningin Juliana is toen besloten deze evenementen te verplaatsen en de nieuwe data zijn nu dus vastgesteld op vrijdag 14 mei (sportgala) en donderdag 27 mei (huldiging jeugdkampioenen).

Deel: ' Sportgala en huldiging jeugdkampioenen in Barendrecht '
Lees ook