Gemeente Helmond


Sportgala Helmond 18 februari 2003

Nominaties sportprijzen bekend gemaakt
Op dinsdag 18 februari a.s. vindt weer het jaarlijkse Sportgala plaats. Tijdens een feestelijk evenement in t totaal vernieuwde Speelhuis zullen de sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar 2002 bekend gemaakt worden. Daarnaast wordt de sportvrijwilliger van het jaar gehuldigd en zijn er jeugdstimuleringsprijzen. De Raad voor de Sport reikt de jaarlijkse verenigingsprijs uit. Tot slot zijn er de gemeentelijke sportpenningen voor bijzondere prestaties. Het Sportgala Helmond wordt georganiseerd door de gemeente Helmond en enkele enthousiaste vrijwilligers. Vandaag zijn de nominaties bekendgemaakt voor de sportman- vrouw en ploeg van 2002 en voor de Verenigingsprijs:

Genomineerden voor de titel Sportman 2002:

* Chaïb El Maach (taekwon-do)

* Christian Prijs (atletiek)

* Michael van den Boogaard (kanovaren).

Genomineerden voor de titel Sportvrouw 2002:

* Judith Meulendijks (badminton);

* Jeanine Warmerdam (elektronisch darten)
* Margot Wetzer (judo).

Genomineerden voor de titel Sportploeg 2002:

* H.C. Helmond 1^e Herenteam (hockey)

* O.E.C. 1^e Team (korfbal)

* Swift Helmond 1^e Herenteam (handbal)

Genomineerden voor de Verenigingsprijs 2002:

* jiu -jitsuvereniging Ronin

* Korfbalvereniging O.E.C.

Programma
Het Sportgala wordt gepresenteerd door Arnold Otten en Martien Naus, allebei goed bekend in de sportwereld. Arnold Otten doet de centrale presentatie. Om meer aandacht te geven aan de genomineerde sporters wordt er op het podium een interview-hoek ingericht. Voorafgaand aan de bekendmaking van de sportman van het jaar worden de drie genomineerden uitgenodigd om aan tafel plaats te nemen. Mede-presentator Martin Naus gaat dan met ze in gesprek, met name over "de mens achter de sporter". Na dit gesprek wordt het even spannend voor de genomineerden, want dan wordt de winnaar bekend gemaakt. Ook de bekendmaking van de sportvrouw en ploeg wordt op dezelfde manier voorafgegaan door een interview met de genomineerden.

Tijdens deze avond zullen (naast de SportAwards voor de Sportman, Sportvrouw en Sportploeg van het jaar 2002) de volgende prijzen worden uitgereikt :

* Sportpenningen en de Jeugdstimuleringsprijzen door de gemeente Helmond in de persoon van de wethouder Sportzaken, de heer C. Bethlehem;

* Verenigingsprijs door de heer E. van Thiel, voorzitter van de Raad van de Sport Helmond;

* Sportvrijwilliger van het jaar door de heer R. van de Kerkhof van de raadscommissie Samenleving en Economie;

* En voor de tweede keer de Publieksprijs (Traverse Sport Trofee) door J. van Heugten.

Publieksprijs
Voor de tweede keer wordt er een Publieksprijs (de Traverse Sport Trofee) uitgereikt. Uit de 9 genomineerden voor de titel Sportman,
-vrouw en ploeg kan het Helmondse publiek zelf één favoriet kiezen. Via een bon in het weekblad Traverse kan men zijn keuze kenbaar maken. De genomineerde sportvrouw, -man of -ploeg met de meeste publieksstemmen krijgt op dinsdag 18 februari de Traverse Sport Trofee uitgereikt.

Meer hierover leest men in de Traverse van de komende weken.

TV-uitzending
Het Sportgala zal op de zondagen 23 februari en 2 maart in zijn geheel worden uitgezonden via GemeenteTV Helmond (via het kanaal van de lokale omroep). De uitzending begint beide zondagen om 11.00 uur. De uitzending is een co-productie van de Sportgala-organisatie, GemeenteTV en de lokale omroep SLOT.

---

Zoekwoorden:

Deel: ' Sportgala Helmond, nominaties bekend '
Lees ook