Sportongelukje leidt tot netwerk-app


App inmiddels omarmd door diverse clubs in het betaald voetbal en het bedrijfsleven

Uden, 20151214 -- Toen ICT-ondernemer Eric van den Brand op de parkeerplaats van een sportarts tegen een busje van FC Den Bosch reed bij een bezoek wegens een knieblessure, kon hij nog niet bevroeden welke gevolgen dat zou hebben. Het leidde tot een uitnodiging om een wedstrijd te komen kijken in de Businessclub van FC Den Bosch en uiteindelijk tot de ‘FC Businessclub app’, die inmiddels is omarmd door meerdere clubs in het betaald voetbal. Ook vanuit de Bundesliga is al interesse getoond.

'Waar een ongelukje op een parkeerplaats niet toe kan leiden', zegt Eric van den Brand, eigenaar van ECOM en bedenker van de FC Businessclub app. 'Het leverde me een uitnodiging op om een wedstrijd te komen kijken, en in het gesprek dat volgde gaf ik aan dat ik het nut van een businessclub lidmaatschap wel zag zitten maar door tijdgebrek niet vaak aanwezig zou zijn. Een app die me 24/7 toegang geeft tot de businessclub en helpt bij het selecteren van de juiste bezoekmomenten, dat zou wel erg handig zijn.'

Inkoppertjes

Van het een kwam het ander. Na ruim een jaar ontwikkeling is de ‘FC Businessclub app’ begin 2015 gelanceerd binnen de Businessclub van FC Den Bosch. FC Businessclub heeft onder meer de volgende talenten: ‘Man-of-the-match’ competitie, wedstrijdsponsor vermelding, mogelijkheden om extra wedstrijdkaarten te bestellen en een onderdeel ‘Sponsornieuws’, waarmee sponsoren professioneel en netwerkbreed gepresenteerd kunnen worden. Al dan niet voorzien van een pushbericht. FC Businessclub maakt op een leuke en laagdrempelige manier goed samenspel binnen Businessclubs mogelijk en creëert ‘kansen voor open doel’, ‘inkoppertjes’ en ‘driehoekjes’, om in sporttermen te blijven.

Gat in de markt

'Daar is het niet bij gebleven,' vervolgt van den Brand enthousiast. 'De app is ondertussen omarmd door meerdere betaald voetbalclubs en er is al interesse getoond vanuit de Bundesliga. De app is een eigen leven gaan lijden en is een gat in de markt gebleken, niet alleen binnen de Voetballerij.'

'Want vervolgens kwam er ineens ook belangstelling vanuit het bedrijfsleven,' zegt van den Brand. 'Vanuit die belangstelling is ClubConnect geboren, een netwerktool waar bedrijven en zakelijke netwerken hun voordeel mee kunnen doen. ClubConnect brengt bijvoorbeeld leden dichter bij elkaar met contactenlijsten, een smoelenboek met zoekfunctie, nieuws en een activiteitenkalender. Met het in-app berichtensysteem kunnen de leden makkelijk contact leggen met elkaar en worden bijvoorbeeld nieuwe werknemers op een leuke manier geïntroduceerd. Zo ontstaat er een exclusief en gesloten netwerk.

Backend

ClubConnect biedt toegang tot een eigen uitgebreide en intuïtieve beheerstool. Deze zogenaamde ‘backend’ is 24/7 beschikbaar zodat de app altijd up-to-date is. Naast het versturen van pushberichten, het plannen van activiteiten, nieuwsberichten en ledenadministratie voorziet de backend ook in realtime statistieken om netwerkverkeer, app gebruik en andere relevante data inzichtelijk te maken. De app is modulair opgebouwd zodat de implementatie van specifieke functies geen probleem is.

Over ECOM

Inmiddels vindt het meeste dataverkeer mobiel plaats. Dat biedt veel kansen, ook voor uw organisatie. ECOM is een professionele partner die goed luistert én de technische kennis in huis heeft om uw wensen te vertalen naar een effectieve tool.

Voor meer informatie, zie www.clubconnect.nl


Deel: ' Sportongelukje leidt tot netwerk-app '
Lees ook