Gemeente Hoogezand-Sappemeer

persberichten

(terug)

Hoogezand, 2 oktober 2001 Persbericht 68/2001

Sportpas basisonderwijs groot succes

De Sportpas, de pas waarmee leerlingen uit de groepen zes, zeven en acht van het basisonderwijs bij tal van sportverenigingen binnen de gemeente terechtkunnen, is een groot succes. De nieuwe Sportpas ligt alweer startklaar. Het nieuwe sportseizoen wordt aanstaande vrijdag geopend met twee prijswinnaars.

Ruim 640 leerlingen maakten afgelopen jaar van de pas gebruik. Ongeveer 12,5% van de leerlingen van alle scholen in Hoogezand-Sappemeer deed dit jaar vrijwillig mee aan sportactiviteiten na schooltijd. Alle scholen in Hoogezand-Sappemeer deden aan het project mee. Een van de belangrijkste redenen waarom de pas zo goed loopt is de goede samenwerking tussen onderwijs, verenigingen en de gemeente.

Ook dit jaar lijkt de Sportpas weer een succes te worden. Om leerlingen ook dit jaar weer enthousiast te maken voor de Sportpas is de pas in een nieuw jasje gestoken. En met succes, want er hebben zich alweer 122 deelnemers voor het eerste sportblok (herfst 2001) aangemeld. Het eerste sportblok bestaat uit handbal en badminton.

Nieuwe sportseizoen begint met twee winnaars

Naast de Sportpas zelf wordt ook het boekje Sportpas op alle scholen uitgegeven (zie bijlage). Behalve informatie en een overzicht van de sportactiviteiten, staat hier ook een prijsvraag in. Aan het begin van ieder sportblok (herfst, winter, zomer en voorjaar) worden er twee winnaars uitgeroepen. De winnaars deze keer zijn Gerrit Jan Dokter van de Gereformeerde Basisschool Hoogezand en Dennis Smith van obs De Tweemaster. Alle twee hebben ze een cadeaubon van f 25,- gewonnen die ze aanstaande vrijdag om respectievelijk 14.00 uur en 14.15 uur in ontvangst nemen. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.


Deel: ' Sportpas basisonderwijs groot succes in Hoogezand-Sappemeer '
Lees ook