Universiteit Twente


PB 99/78 2 september 1999

Ritsma, Blankenstein en Zwerver naar Universiteit

Sportraad viert 7e lustrum met sportshow en symposium

Veel bekende Nederlandse sporters komen van 13 tot 17 september naar de Universiteit Twente ter opluistering van het 7e lustrum van de Sportraad. Het programma, dat de hele week in het teken van sport staat, omvat onder meer een lezing van Marnix ten Kortenaar, een sporttoernooi, een sportshow met Ron Zwerver en een symposium met Rintje Ritsma en Youri Mulder.

De Sportraad, het overkoepelend orgaan van alle 35 studentensportverenigingen van de Universiteit Twente, organiseert ter gelegenheid van haar 35-jarig bestaan diverse activiteiten op de UT die ook voor niet-studenten toegankelijk zijn:


- Maandag 13 september, van 12.30 tot 13.30, is er in het Amphitheater in "de Vrijhof" een lezing in samenwerking met het Studium Generale, getiteld "Leef als een hond!". De lezing, die gratis toegankelijk is, wordt verzorgd door Marnix ten Kortenaar, een Nederlandse schrijver die tegelijk als schaatser op hoog niveau uitkomt voor Oostenrijk.


- Woensdag 15 september begint om 14.00 uur de Pentarace. Tijdens deze race over de campus van de universiteit nemen teams van vijf sporters het tegen elkaar op in de disciplines zwemmen, skeeleren, spurten (vorm van steppen), kanoën en hardlopen.

's Avonds om 20.00 uur vindt er een sportshow plaats. Het eredivisie- basketbalteam "the Hammers" uit Zwolle neemt het op tegen de universiteitsbasketbalclub Arriba. Na een turnshow spelen twee olympische zilverenmedaillewinnaars van Barcelona, Ronald Zoodsma en Martin Teffer, versterkt met de olympisch kampioen van Atlanta en tegelijk beste Nederlandse volleyballer aller tijden, Ron Zwerver, een volleybalwedstrijd tegen 2e divisieclub Harambee. Aansluitend is er na een korte vechtsportdemonstratie een demonstratie door tafeltennissers Jonaa Kahn (zevende van Nederland) en Melissa Muller (derde van Nederland).


- Donderdag 16 september begint 's avonds om 20.00 uur een symposium over "Technologische aanpassingen in de sport. Wie wint: sport, commercie of media?". Een panel bediscussieert technologische vernieuwingen in de twee populairste sporten van Nederland: voetbal en schaatsen. Gasten zijn: schaatser Rintje Ritsma, voetballer Youri Mulder, Ab Krook (topsportcoördinator KNSB, ex-bondscoach), John Blankenstein (hoofd scheidsrechterszaken KNVB en ex-scheidsrechter), prof. A.P. Hollander (bewegingswetenschapper) en Henri van der Aat (ex-coach Olympische zeilploeg, directielid Trefpunt sports and leisure). De discussie staat onder leiding van drs. Griselda Visser (TV-presentatrice RTL5).

Na afloop van het symposium, rond 23.00 uur, begint er een feest in "de Bastille". Hierbij zijn optredens van Erik Hulzebosch en de Enschedese studentenband "Voor de bakker". Het feest is voor iedereen gratis toegankelijk.

Kaartjes voor de sportshow en het symposium zijn verkrijgbaar bij de VVV in Enschede, de receptie van de Vrijhof en bij de Sportraad in het Sportcentrum van de Universiteit Twente. Prijzen per onderdeel: fl.5,- voor studenten en fl.12,50 voor overigen.


Dienst Voorlichting en Externe Betrekkingen: Berend Meijering, tel. (053) 489 4385, e-mail: b.meijering@veb.utwente.nl

Deel: ' Sportraad viert 7e lustrum met sportshow en symposium '
Lees ook