Spring zoekt nieuwe reisbegeleiders (vrijwilligers)


“Heb jij ruime wandelervaring? Ben jij tussen de 25 en 38 jaar? Ga je graag met een groep op pad en haal jij veel plezier uit het voorbereiden van een reis? Dan ben jij wellicht een nieuwe reisbegeleider bij Spring Reizen!”

Amsterdam, 20151111 -- Spring Reizen organiseert wandelreizen en -weekenden voor en door 25- tot 40-jarigen. Deze unieke, duurzame wandelreizen in de verste uithoeken van Europa worden begeleid door twee vrijwillige reisbegeleiders per reis. Voor de opleiding, die in maart 2016 van start gaat, is Spring Reizen op zoek naar kandidaten. Nieuwe reisbegeleiders worden opgeleid gedurende drie cursusweekenden en een (optionele) praktijkweek. Ook begeleiden cursisten een weekend uit het aanbod van Spring Reizen.

Tijdens de opleiding leren de cursisten alles over het organiseren van een reis. Iedere Spring-reis is uniek en kent geen protocol. Hierbij staat veiligheid en vakantieplezier voorop. Wanneer ze de basisopleiding met goed gevolg hebben afgerond, achten we hen in staat lichte reizen te begeleiden. Om hooggebergtereizen te mogen begeleiden, moeten reisbegeleiders ook de praktijkweek succesvol doorlopen. Uiteraard worden de nieuwe reisbegeleiders voor hun eerste reis gekoppeld aan een ervaren reisbegeleider van Spring.

De reisbegeleiders vervullen een belangrijke rol bij Spring. Zij zorgen er in koppels voor dat de reis een onvergetelijke ervaring wordt, niet alleen voor de deelnemers maar ook voor henzelf. Er behoort een groot aantal werkzaamheden tot het takenpakket van de reisbegeleiders. Ze zijn verantwoordelijk voor het voorbereidingswerk, het begeleiden tijdens de reis én een nette afronding na thuiskomst. Reisbegeleiders moeten daarom sociaal en actief zijn, wandelervaring hebben en stressbestendig zijn. Goede technische, sociale en organisatorische vaardigheden zijn essentieel.

Kijk voor meer informatie over de opleiding, de sollicitatieprocedure en het reizenaanbod op www.springreizen.nl. Solliciteren kan tot 10 januari 2016.


Deel: ' Spring zoekt nieuwe reisbegeleiders (vrijwilligers) '
Lees ook