Spyker op z'n kop: De redding van Europa


Nout Wellink spoort Europese politiek aan tot snellere besluitvorming

Den Haag, 20120508 -- Waarom moet het in Europa zo lang duren voordat een briljant idee wordt begrepen en tot een daadkrachtig besluit kan leiden? Herman van Rompuy gaat met alle 27 EU-regeringsleiders om de tafel op 23 mei 2012 om informeel tot een gedachtenwisseling te komen over de situatie waarin Europa verkeert na de verkiezingen van 6 mei 2012 in Griekenland en in Frankrijk. Wanneer zal Herman van Rompuy eindelijk de spyker op z'n kop kunnen slaan om Europa te redden ?

Ter herinnering : 20111118 -- Op 28 november 2010 werd de Minister van Financien Jan Kees de Jager met een persbericht van Directe Democraten ( FAMILIA ) aangespoord met zijn Europese collegae in overleg te treden om de eurocrisis op te lossen met de in omloop zijnde 570 miljoen biljetten van 500 euro, een bedrag van 285 miljard euro aan privaat kapitaal. Een jaar later kijken we naar de bereikte resultaten in Europa.

18-11-2011 Spaarvarken : het Nederlands parlement schrijft in 2011 geschiedenis door het omzetten van 570 miljoen biljetten van 500 euro in aandelenkapitaal voor The Breeding Swan - EUROPOLIS N.V. met 285 miljard euro als aanvangsvolume De Stichting Euro Management Consortium ( EUROPOLIS ) bereidt de N.V. voor die als beursgenoteerde holding kan optreden met ABNAMRO, ASR en Swedish Automobile ( reverse takeover ) als 100% deelnemingen.

Ook de centrale holding waarin het totale privatiseringsprogramma van Griekenland ondergebracht wordt ( EUR 125 miljard ) zoals in het plan EURECA van Roland Berger Strategy Consultants beschreven is, kan een 100% deelneming van de N.V. worden. De N.V. maakt het voor vele partijen mogelijk deel te gaan nemen, zoals Europese banken en financiele instellingen alsook beleggers wereldwijd die interesse hebben in sustainable development en innovation technology. De EIB Europese Investerings Bank is de geschikte partij om in de N.V. de directie te voeren. Het wachten is nu nog op het besluit van de 27 EU-regeringsleiders onder voorzitterschap van Herman van Rompuy om het TCS Fund van 285 miljard euro te vormen, zoals dat in een voorstel sedert december 2010 bij Mark Rutte en Jan Kees de Jager gereed ligt.

Het gaat bij het te nemen EU-besluit om het omzetten in aandelenkapitaal door het ongeldig verklaren als betaalmiddel van 570 miljoen biljetten van 500 euro die momenteel in omloop zijn volgens de gegevens van de ECB en DNB. Het Griekse schuldenprobleem wordt met EURECA onmiddellijk opgelost zonder faillissement en EURECA haalt het land blijvend uit de recessie en maakt een einde aan de maatschappelijke onrust. Door het zeer invloedrijke Duitse Roland Berger Strategy Consultants is het saneringsplan opgesteld.

Het idee erachter is een soort equivalent van de Treuhand Anstalt die Duitsland in 1990 oprichtte om zo'n 8500 Oostduitse bedrijven te privatiseren. Griekenland brengt al zijn publieke activa (banken, vastgoed, telefonie, havens e.d.) voor een totale waarde van 125 miljard euro onder in een aparte holding, die een 100% deelneming wordt van de beursgenoteerde Swan EUROPOLIS N.V. Vervolgens wordt de privatisering van de activa vóór 2025 uitgevoerd. Het geld dat vrijkomt kan door Athene worden gebruikt om zijn staatsobligaties terug te kopen van de ECB en het Europees Financieel Stabiliteitsfonds (EFSF). De verhouding tussen schuld en bnp kan daarmee worden teruggebracht van 145 naar 88 procent. De rentepercentages op de Griekse schuld dalen met 50 procent en Athene kan terugkeren op de internationale markten. BRON:LUCIUS-CAMPUS.EU

De Zweedse regering geeft Saab een steuntje in de rug met druk op het Amerikaanse autoconcern General Motors (GM). Zweden hoopt dat GM akkoord gaat met een toekomstplan voor het noodlijdende Saab. Dat bevestigde de Zweedse minister van Economische Zaken Annie Lööf vrijdag, de dag waarop Saabs Nederlandse moederbedrijf Swedish Automobile N.V. in Zeewolde een vergadering van houdt. De Zweedse regering heeft volgens Lööf donderdag tijdens de jaarlijkse beurs voor auto-onderdelenleveranciers in het Zweedse Jönköping bij vertegenwoordigers van GM onderstreept ,,dat Saabs overleven belangrijk is voor de Zweedse arbeidsmarkt''. De bewindsvrouw was zelf ook op de beurs, maar de boodschap zou door een medewerker aan de Amerikaanse autofabrikant zijn overgebracht. GM houdt een verkoop van Saab aan het Chinese Youngman en Pang Da tegen. GM heeft de licenties op de huidige modellen van het Zweedse automerk. Zweden heeft geen voorkeur voor een specifiek toekomstplan uitgesproken, behalve dat het een plan moet zijn dat op de lange termijn de werkgelegenheid in Zweden waarborgt. Saab brengt in Zweden direct en via toeleveranciers bij minstens 8000 mensen brood op de plank, vooral in de regio Trollhättan-Göteborg. Saab heeft zelf circa 3400 werknemers.

EUROPA in CRISIS : https://www.cpb.nl/campagne/europa-in-crisis
https://www.swan-europolis.com

https://banknieuws.blogspot.com/2011/01/tcs-fund-wil-abnamro-overnemen.html
https://www.perssupport.nl/apssite/persberichten/full/2011/01/17/TCS+Fund+wil+ABNAMRO+overnemen
https://www.perssupport.nl/apssite/persberichten/full/2011/03/09/EU-top+kan+fonds+voor+Eurozone+en+Arabische+landen+creren
https://tinyurl.com/7qplk2r

Statement regarding Saab EIB continues to cooperate constructively with Saab and the Swedish authorities in the current circumstances. The Bank is hopeful that a solution will be found acceptable to all parties also opening the way for the entry of new investors into Saab. We can confirm that since the beginning of the negotiations on the Saab R&D project, the EIB informed the Swedish authorities that the loan would only be considered on the basis of an ownership structure of Saab acceptable to the EIB. The EIB has stringent policies in place for financing projects. It is open to the borrower to fully reimburse the loan to the EIB at any time and make other financing arrangements.

https://www.eib.org https://www.premier-markrutte.nl

Zie verder voor de achtergronden : www.30miljard.nl en www.directedemocraten.nl


Deel: ' Spyker op z'n kop De redding van Europa '
Lees ook