Centura's SQLBase SafeGarde beschikt als eerste over Triple-DES versleuteling en voorzieningen tegen ongeautoriseerde datamanipulatie

Applicatieontwikkelaars kunnen beveiliging vergroten door zelfbeherende, volledig versleutelde database

Maarssen, 1 maart 1999 - Centura Software introduceert SQLBase SafeGarde, de eerste laaggeprijsde ingebedde database die een volledige versleuteling biedt en volgens het 'zero-administration' model kan worden beheerd. Door Triple-DES versleuteling en andere beveiligingen aan SQLBase toe te voegen, komt Centura's ingebedde database tegemoet aan de beveiligingseisen van ontwikkelaars, die software creëren voor de financiële wereld en andere organisaties, waar bedrijfskritische data of financiële transacties moeten worden beschermd tegen interne of externe malversaties.

De lancering van SQLBase SafeGarde vormt een direct antwoord op drie belangrijke veranderingen in de databasemarkt. Ten eerste zijn kleine en mobiele bedrijven steeds meer geautomatiseerd. Servers die voorheen alleen werden gebruikt voor printprocessen en lokale taken worden nu ook toegepast voor applicaties. Ten tweede beschikken niet alle bedrijven over een voldoende groot budget om een full-time beheerder in dienst te nemen. Daardoor kiezen veel van deze bedrijven ervoor om applicaties te ontwikkelen of te kopen die over ingebedde databases beschikken. Ten derde worden deze toepassingen gedistribueerd naar uiteenlopende apparatuur (laptops, PDA's en andere mobiele clients). In tegenstelling tot traditionele bedrijfsdatabases staan ingebedde databases eerder bloot aan het risico van ongeoorloofde wijzigingen van gegevensbestanden. Terwijl een server in een traditionele bedrijfsomgeving doorgaans veilig in de serverruimte staat, is een applicatie met een ingebedde database bij een klein bedrijf vaak opgeslagen op een individuele PC, of gedistribueerd over onbeschermde servers en apparatuur, waardoor het risico van malversaties toeneemt.

"Andere bedrijven, zoals Microsoft, Sybase en Pervasive, beveiligen uitsluitend de verbinding tussen de server en de client, in de veronderstelling dat de data bewaakt en onderhouden wordt door een databasebeheerder en dat data, eenmaal op de client-machine gearriveerd, op een veilige manier worden opgeslagen," zegt Scott Broomfield, president en CEO van Centura. "Door de database zelf te versleutelen, beschermt SQLBase SafeGarde de gegevens van begin tot eind. Dat wil zeggen dat de database niet alleen versleuteld is wanneer deze zich op de server bevindt, maar ook wanneer het databasebestand over het netwerk verzonden wordt of wanneer de database lokaal op een machine wordt opgeslagen om er off-line mee te kunnen werken."

"SQLBase blijkt een ideale database te zijn voor de Enterprise Pharmacy Application die wij gebruiken," zegt Chris Farias, president van Eastern Business Software: "Het product heeft zichzelf meer dan bewezen met onze klant Georgia Correctional Health Care, die verantwoordelijk is voor de gezondheidszorg voor gevangenen. Deze klant heeft grote waardering voor de betrouwbaarheid, gegeven het weinige onderhoud dat de database in een dergelijke omgeving vereist. De mogelijkheid tot versleuteling is een evident voordeel om gevoelige medische informatie te beschermen, in het bijzonder nu we bezig zijn om de volgende generatie software voor toegang via het web te bouwen."

SQLBase SafeGarde zorgt op vier manieren voor dataprotectie:


* Privacy - Databasebeheerders (en toepassingen) kunnen SQLBase SafeGarde instrueren om de gehele inhoud van individuele databasebestanden te versleutelen, hetzij door middel van versleutelingsmechanismen, waaronder DES of Triple-DES.

* Integriteit - In sommige situaties is het kunnen inzien van de database door middel van een directe toegang tot de bestanden niet het grootste punt van zorg. Belangrijker is of deze gegevens kunnen worden veranderd buiten het RDBMS om. SQLBase SafeGarde biedt twee verschillende niveaus van de zogenaamde 'page-level checksum', om het ongeautoriseerd modificeren van bestanden te voorkomen.

* Netwerkbeveiliging - Om te voorkomen dat de data worden gewijzigd wanneer deze over een netwerk tussen clients en servers verzonden worden, stelt SQLBase SafeGarde beheerders in staat om de versleuteling van die data te specificeren, onafhankelijk van de gebruikte netwerkprotocollen.
* Vertragende wachtwoordvalidatie - Om bescherming te bieden tegen 'trial-and-error' login-aanvallen op de database, zal de server steeds trager op een voortdurend inloggende gebruiker reageren. Daarnaast zijn er nog extra mechanismen aangebracht, die andere gebruikers alarmeren wanneer een aanhoudende poging tot inbraak wordt ontdekt.

"Ingebedde databases kennen van oorsprong enkele specifieke beveiligingsrisico's en tot op heden bestond daar geen afdoende oplossing voor," zegt Nik Spicer, Centura's architect van SQLBase. "Op de groeiende vraag naar oplossingen om waardevolle data te beschermen, vormt SQLBase SafeGarde het antwoord op de beveiligingsvereisten van onze klanten. Het product stelt tevens een nieuwe beveiligingsstandaard voor de markt voor ingebedde databases als geheel."

Centura heeft van de Amerikaanse overheid de goedkeuring verkregen om SQLBase SafeGarde te exporteren naar alle financiële instellingen ter wereld, met uitzondering van bedrijven in Cuba, Iran, Irak, Libië, Noord-Korea, Syrië en Soedan. Deze licentie toont de bereidheid van het Amerikaanse ministerie van Handel aan om met Centura samen te werken, zodat SQLBase SafeGarde internationaal beschikbaar kan worden gesteld aan organisaties die hun eigen financiële informatie en die van hun klanten, willen beschermen.

Prijzen en beschikbaarheid
De prijs van SQLBase begint bij 395 dollar voor een enkele gebruiker. De prijs per gebruiker vermindert naarmate meer gebruikerslicenties worden aangeschaft, of wanneer een serverlicentie voor meerdere gebruikers wordt genomen.

Over SQLBase SafeGarde
SQLBase is Centura's robuuste en kleine ingebedde databasesuite, die ontworpen is om geïntegreerd te worden met zakelijke applicaties. Op deze manier kunnen eindgebruikers de database probleemloos benaderen. In tegenstelling tot andere, volledig uitgeruste relationele databases, hoeven ontwikkelaars geen databasebeheerder in dienst te nemen voor het onderhoud van hun systeem. De SQLBase-suite biedt ontwikkelaars een optimale oplossing om single- of multi-user applicaties met een ingebedde database te creëren en te ondersteunen, die zowel op desktops, op webservers, binnen een gedistribueerde omgeving of door mobiele applicaties gebruikt kunnen worden. De SQLBase suite is specifiek ontwikkeld voor op Intel-processors gebaseerde platforms en besturingssystemen: Windows 3x, 95, 98 en NT alsmede Novell NetWare.

Centura Software Corporation
Centura Software Corporation, voorheen Gupta Corporation, waarvan het hoofdkantoor zich bevindt in Menlo Park, Californië (USA), werd in 1984 opgericht en is toonaangevend leverancier van oplossingen op basis van embedded databases, microdatabases en connectiviteits- en ontwikkeloplossingen, die gebruikt worden door bedrijven en onafhankelijke softwareleveranciers om gedistribueerde, op componenten gebaseerde zakelijke applicaties te bouwen. De producten van Centura omvatten embedded databases voor kleine, intelligente toepassingen tot omvangrijke Internet-applicaties, alsook ontwikkeltools voor Windows en web clients. Alle Centura-producten zijn Jaar 2000-bestendig.

Centura Software telt een groot aantal vooraanstaande ondernemingen tot haar klantenkring, waaronder Centraal Beheer, DAF Trucks, Deloitte & Touche, Grolsch Brouwerij, Interpay, Koninklijke Landmacht, KPN, LEVOB, Nissan, Philips Electronics, Rijkswaterstraat, Vrij Uit Reisbureau en VSB Bank. Centura heeft meer dan 200 mensen in dienst, verdeeld over 19 vestigingen over de gehele wereld. De Noord-Europese vestiging van Centura Software bevindt zich in Maarssen.

Deel: ' SQLBase SafeGarde beschikt over Triple-DES versleuteling '
Lees ook