Gemeente Rotterdam


Staatssecretaris Adelmund op werkbezoek in Rotterdam

11 januari 1999

Woensdag 13 januari a.s. brengt staatssecretaris Adelmund (onderwijs) de hele dag een werkbezoek aan Rotterdam. Samen met de Rotterdamse wethouder voor onderwijs Els Kuijper bezoekt zij verschillende scholen en onderwijsprojecten.

's Ochtends staat de Agnesschool op het programma. Op deze basisschool draait al een aantal jaren met succes een onderwijsproject om de schoolprestaties van leerlingen uit kansarme milieus te verbeteren. Vervolgens brengen staatssecretaris en wethouder een bezoek aan het Albeda College, een van de twee Regionale Opleidingscentra die Rotterdam kent.

Van 13.30 tot 14.40 uur zijn Adelmund en Kuijper aanwezig op een bijeenkomst van het Centrum voor Educatieve Dienstverlening in het congrescentrum Engels. Daar wordt 'Uit Jezelf', een nieuwe lesmethode voor het praktijkonderwijs gepresenteerd. Deze leermethode is ontwikkeld voor alle 180 scholen voor voortgezet speciaal onderwijs in het land. De lesstof richt zich op de ontwikkeling van basisvaardigheden zoals sociaal communicatieve vaardigheden, woordenschat, goed luisteren en telefoneren. De bedoeling is dat leerlingen uit het speciaal onderwijs met behulp van deze vaardigheden makkelijker kunnen doorstromen naar eenvoudige functies op de arbeidsmarkt.

's Middags staat een bezoek aan de wijk Middelland op het programma. Daar bezoeken staatssecretaris en wethouder onder meer de Basiseducatie en een project voor peuters. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan het Libanonlyceum.

Deel: ' Staatssecretaris Adelmund op werkbezoek in Rotterdam '
Lees ook