Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

https://www.minlnv.nl

MINLNV: Staatssecretaris Faber bezoekt Rusland

Staatssecretaris Faber bezoekt Rusland

Staatssecretaris van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij, mw. Geke Faber, zal van 22 tot en met 26 augustus 2001 een werkbezoek brengen aan de Russische Federatie.

Aanleiding voor het bezoek is de aanwijzing van het Kologriv oerbos tot beschermd natuurgebied of zapovednik. Het oerbos van Kologriv ligt in de Kostroma oblast (republiek), ongeveer 700 km ten noordoosten van Moskou, in de gordel die de .zuidelijke taiga. wordt genoemd. Het Kologriv bosreservaat-project maakt deel uit van een breder plan om een netwerk van beschermde natuurgebieden te creëren in het oostelijke gedeelte van de Kostroma oblast.

De uitvoering van het Kologriv bosreservaat project werd mogelijk gemaakt met Nederlandse subsidies uit het Matra Programma Internationaal Natuurbeheer (PIN Matra). Met het bezoek van de Staatssecretaris aan Kologriv zal de Nederlandse betrokkenheid op officiële wijze beëindigd worden en het gebied geopend worden als zapovednik.

Voorafgaand aan het bezoek aan Kologriv en de excursie door het Kologriv bosreservaat, zal de Staatssecretaris in Moskou een onderhoud hebben met de Minister van Natuurlijke Hulpbronnen, de heer Artyukhov. Tevens zal de Staatssecretaris tijdens een ronde-tafeldiscussie een ontmoeting hebben met vertegenwoordigers van een viertal Russische NGO.s op natuurgebied.

13 aug 01 15:15

Deel: ' Staatssecretaris Faber bezoekt Rusland '
Lees ook