D66 Oud-Beijerland

Staatssecretaris Gerrit Ybema (D66) bezoekt Hoeksche Waard.

Op dinsdag 18 mei bezocht Staatssecretaris Ybema de Hoeksche Waard. Het vier uur durende bezoek vond plaats op uitnodiging van de Hoeksche Waardse afdelingen en was voornamelijk bedoeld als interne afstemming van D66. Na een korte ontvangst door het Oud-Beijerlandse college om even over half tien startte de ochtend met een kaartverkenning en eerste gespreksronde. Namens D66 in de Hoeksche Waard spraken Henk Malta, Peter Riedijk, Teun Scheurwater en John Stuurman met Gerrit Ybema en zijn politiek assistente Marion van Geest.

Vervolgens is een rondrit van een kleine twee uur door de Hoeksche Waard gemaakt, waarbij karakteristieke gebieden werden aangedaan en vanzelfsprekend de hotplaces als de Puntzak, de Ambachtsheerlijkheid, de omgevoing van 's Gravendeel en het noordelijke deel van de Hoeksche Waard. Op verschillende plaatsen werd uitgestapt. Een zeer belangstellende Ybema was onder de indruk van het open karakter van het eiland en is van mening dat het karakter van dit gebied zo veel mogelij gehandhaafd moet blijven. Tot slot werd tijdens een lunchbespreking in het gemeentehuis van Oud-Beijerland gesproken over strategie en visie. (we komen hier binnen enkele dagen op terug en zullen hier, maar ook via de media onze visie ventileren). Even na half twee vertrok de staatsecretaris om via enkele afspraken op het ministerie voor een handelsmissie naar Thailand te vertrekken. Ongeveer boven India vernam hij "de nacht van Wiegel"

Tijdens de lunch in Oud-Beijerland verklaarde hij al in geval van afstemming van het referendum zijn handelsmissie in Azië eerst af te maken.

John Stuurman, Israëlsdreef 12, 3262 NA Oud-Beijerland. Tel. 0186-618853, 646151. E-mail: jostu@gironet.nl. Fax 0186-646550.

Toelichting op een mening ? Schroom niet, bel gerust.

Zoekwoorden:

Deel: ' Staatssecretaris Gerrit Ybema (D66) bezoekt Hoeksche Waard '
Lees ook