Gemeente NijmegenStaatssecretaris Remkes bezoekt Nijmegen

Op 22 maart brengt staatssecretaris Johan Remkes een bezoek aan Nijmegen. Remkes bezoekt projecten op de Mariënburg en in de Wolfskuil en zal verder praten over het Nijmeegse Grote Stedenbeleid-ontwikkelingsplan.

Remkes spreekt met de burgemeester en de wethouders Paul Depla, Geert van Rumund en Hubert Bruls over de invulling van de fysieke pijler van het Grote Stedenbeleid, de ontwikkeling van buurten en woningen in Nijmegen en de Nijmeegse ambities op dit gebied. Hierbij wordt ook verduidelijkt hoe nieuwbouwplannen in de stad zich verhouden tot de Waalsprong en andere vinexgebieden en hoe er in de nieuwbouw met duurzaamheid wordt omgegaan. Tegelijk brengt de staatssecretaris een bezoek aan twee projecten, de binnenstedelijke ontwikkeling van de Mariënburg en de stedelijke vernieuwing in de Wolfskuil.

Bij de rondleidingen is de pers vrij om zich aan te sluiten bij het gezelschap. Van 12.30 tot 13.00 uur wordt de Mariënburg bezocht (vertrek vanuit het Open Huis)en van 14.45 tot 15.30 uur de Wolfskuil (vertrek vanaf de wijkstudio in de Varenstraat). Vanaf 15.30 is er de mogelijkheid tot vragen stellen in Sfeerhuis de Looimolen (Florapark).


Deel: ' Staatssecretaris Remkes bezoekt Nijmegen '
Lees ook