Ministerie van VWS

Staatssecretaris steunt special olympics financieel

Vrijdag 29 oktober 1999, persbericht nummer 111

Staatssecretaris Margo Vliegenthart van VWS stelt één miljoen gulden beschikbaar als bijdrage in de kosten voor de organisatie van de Special Oympics, het grootste sportevenement ter wereld voor mensen met een verstandelijke handicap. De staatssecretaris heeft dit laten weten op vragen uit de Tweede Kamer. In overleg met de gemeente Groningen en de provincie Groningen, die ieder een miljoen bijdragen, heeft VWS tot eenzelfde bijdrage besloten.

De Special Olympics worden in mei 2000 in Groningen gehouden. Er doen zon 2500 sporters uit circa vijftig landen aan mee.

Het is voor het eerst dat dit evenement in Europa plaatsvindt. Vliegenthart vindt het belangrijk om dit soort sportevenementen te steunen omdat het impuls betekent voor de kwaliteit van de gehandicaptensport en de uitstraling van gehandicaptensport kan verbeteren. We praten vaak over beperkingen van mensen met een handicap, over wat ze niet kunnen. De Special Olympics zijn een unieke gelegenheid om te laten zien wat mensen wel kunnen, aldus Vliegenthart.

Zoekwoorden:

Deel: ' Staatssecretaris steunt special olympics financieel '
Lees ook