Ministerie van Buitenlandse Zaken

Ministerie van Buitenlandse Zaken


Datum: 18 maart 2003

Staatssecretaris Van Ardenne naar Wereld Waterforum Kyoto

Staatssecretaris Van Ardenne (Ontwikkelingssamenwerking) neemt van 20-23 maart als hoofd van de Nederlandse delegatie deel aan het derde Wereld Waterforum in Kyoto en zal aansluitend in Tokio een dag bilaterale besprekingen voeren op het gebied van ontwikkelingssamenwerking.

Het Waterforum, dat op 16 maart is begonnen bestaat uit het Forum zelf, een 'Water Fair Festival' en een ministeriele conferentie, waaraan zo'n 120 ministers uit de hele wereld deelnemen. Nederland is op al deze onderdelen vertegenwoordigd.

Tijdens het tweede Wereld Waterforum, drie jaar geleden in Den Haag, is het document 'Vision for Water, Life and the Environment' gepresenteerd, waarmee de waterproblematiek hoog op de internationale agenda wordt geplaatst. In Kyoto wordt de volgende stap gezet met de presentatie van het rapport 'World Water Actions' met een overzicht van concrete activiteiten die tot dusver in gang zijn gezet.

Voor Nederland is het belangrijkste doel van de conferentie om afspraken op papier om te zetten in concrete activiteiten, om meer geld op tafel te krijgen voor het verwezenlijken van de plannen en om te komen tot een gedeelde verantwoordelijkheid (overheden, private sector, organisaties/instellingen) voor de watervoorziening.

Mededeling voor de redacties: meer informatie over de Nederlandse inzet in Kyoto is te vinden op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken: www.minbuza.nl, in de rubriek Ontwikkelingssamenwerking/Waterforum.

Voor de Directie Communicatie en Voorlichting is Yvonne van Hees vanaf donderdag 20 maart in Kyoto bereikbaar op telefoonnummer: +81 (0)90 69462681. Email: vanheesy@hotmail.com

===

Deel: ' Staatssecretaris Van Ardenne naar Wereld Waterforum Kyoto '
Lees ook