Ministerie EZ persbericht


STAATSSECRETARIS YBEMA BEZOEKT LILLE



Datum: 10-11-1999

Staatssecretaris Gerrit Ybema van Economische Zaken brengt op 18 november een werkbezoek aan Lille in Noord-Frankrijk. Hij is in het gezelschap van een delegatie van Nederlandse ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf bestaande uit ca. 20 bedrijven onder leiding van Hans de Boer, voorzitter van MKB-Nederland. De missie is tot stand gekomen in samenwerking met de EVD, de Metaalunie en ABN Amro.

Er is sprake van een toenemende interesse van het Nederlandse bedrijfsleven voor Frankrijk en tegelijkertijd van onbenutte kansen op de Franse markt. Voor de meereizende bedrijven is een
matchmakingsbijeenkomst georganiseerd. Daarnaast kunnen bedrijven voor ondersteuning een beroep doen op de "Antenne Nederland de Lille". Dit is een met steun van de EVD opgerichte vraagbaak voor het Nederlandse midden- en kleinbedrijf dat belangstelling heeft voor zaken doen in Noord-Frankrijk. Ybema heeft de "Antenne" vorig jaar oktober officiëel geopend.
Staatssecretaris Ybema zal naast het voeren van een aantal officiële gesprekken ook een bezoek brengen aan 'Cité Numérique', een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in digitale publikaties, onder andere voor e-commerce.

Deze -op initiatief van de EVD georganiseerde- missie is de eerste collectieve inzet van MKB-Nederland op de nabije markten. In de komende periode zullen verschillende exportmissies plaats hebben ter bevordering van de activiteiten van het Nederlandse MKB op de nabije markten.



Ministerie van Economische Zaken
Aan deze paginas kunnen geen rechten worden ontleend - No rights can be derived from these pages

Deel: ' Staatssecretaris Ybema bezoekt Lille (Frankrijk) '




Lees ook