expostbus51


Ministerie van Economische Zaken


https://www.minez.nl

EZ/Staatssecr. Ybema bezoekt Verenigde Staten

Ministerie van Economische Zaken
Berichtnaam: persbericht
Nummer: 019
Datum: 05-02-1999

STAATSSECRETARIS YBEMA BEZOEKT VERENIGDE STATEN

Staatssecretaris Ybema van Economische Zaken bezoekt van 8 tot en met 10 februari 1999 de Verenigde Staten. Tijdens zijn bezoek zal hij onder andere gesprekken voeren met mevrouw Charlene Barshefsky, US Trade Representative, die namens president Clinton onderhandelt over de handelspolitiek. Voornaamste onderwerp van gesprek is de Wereldhandelsorganisatie (WTO).
Met onderminister voor internationale handel David L. Aaron van het Ministerie van Handel, praat Ybema over bilaterale samenwerking, anti-dumping, de zogeheten bananenoorlog en de elektronische handel. Bij het laatste komen onder meer cryptografie en bescherming van gegevens aan de orde.
Voornaamste onderwerpen van gesprek met onderminister voor economische zaken Stuart Eizenstat van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, zijn de transatlantische samenwerking, waaronder een actieplan om handelsbelemmeringen af te schaffen, en het sanctiebeleid van de Verenigde Staten tegen landen als Cuba en Iran. Voor het Europa Instituut in Washington zal de staatssecretaris een lezing houden over ons poldermodel en de Euro. Op de laatste dag van zijn verblijf in de Verenigde Staten bezoekt Ybema de Amerikaanse hoofdkantoren van Akzo-Nobel en ABN-AMRO. Ter afsluiting staat een bezoek aan de Promat-beurs, eveneens in Chicago, op het programma. Daar zal hij contact hebben met de zeven Nederlandse standhouders en een missie van vijftien Nederlandse ondernemeningen, die daar onder aanvoering van de Jaarbeurs Utrecht verblijft.

Deel: ' Staatssecretaris Ybema bezoekt Verenigde Staten '
Lees ook