Ministerie EZ persbericht


STAATSSECRETARIS YBEMA BEZOEKT INDIADatum: 03-01-2000

Staatssecretaris Gerrit Ybema van Economische Zaken zal van 8 tot 15 januari een bezoek brengen aan India. Hij wordt vergezeld door een bedrijvendelegatie bestaande uit vertegenwoordigers van 40 bedrijven. De delegatie wordt geleid door drs. P. van Roon, directeur economische en technische zaken van FME-CWM. De meereizende bedrijven zijn voornamelijk afkomstig uit de sectoren infrastructuur en transport, financiën en energie.

Programma
Aan het begin van zijn bezoek zal Ybema de conferentie van de Confederation of Indian Industry in New Delhi toespreken. Op de conferentie zullen eveneens aanwezig zijn de directeur-generaal van de WTO Mike Moore en minister van buitenlandse handel Alec Erwin. In Delhi zal hij ook een aantal gesprekken voeren met ministers van verschillende departementen, onder wie gastheer Murasoli Maran, minister van handel en industrie.
Naast New Delhi zal Ybema Mumbai en Hyderabad (de 'Silicon Valley' van India) bezoeken.

Achtergrond
De economische groei in India zal in 1999 naar verwachting uitkomen op 5,5%, terwijl de inflatie relatief laag blijft. Ook voor 2000 wordt een groei in de orde van grootte van 5,5% verwacht. Sinds de verkiezingen van september/oktober jl. heeft India een redelijk stabiele regering, waardoor hervormingen daadkrachtig doorgevoerd zouden kunnen worden.
De import in Nederland vanuit India is groter dan de Nederlandse export naar India. In 1998 bedroeg de export naar India 959 miljoen gulden, voornamelijk chemische produkten en machines. De import vanuit India bedroeg 1522 miljoen gulden, vooral kleding en textiel en groente.Ministerie van Economische Zaken
Aan deze paginas kunnen geen rechten worden ontleend - No rights can be derived from these pages

Deel: ' Staatssecretaris Ybema (Economische Zaken) bezoekt India '
Lees ook