Gemeente Almere

Persbericht 167

2 juni 1999

'juli 2002 vernieuwde huisvesting gereed'
STADHUIS KRIJGT NIEUWE 'LOOK'

Het college van B en W heeft besloten het Stadhuis uit te breiden. Dit besluit is een vervolg op de nota 'Werken aan de werkplek', waarbij voorstellen voor de huisvesting van de medewerkers van de gemeente Almere centraal staan.

Architectenbureau Cees Dam en Partners te Amsterdam (de architect van het Stadhuis) heeft in augustus 1998 de opdracht gekregen om schetsontwerpen voor de uitbreiding van het Stadhuis te maken. Daarbij waren de belangrijkste criteria:


* het realiseren van voldoende kantoorruimte voor het huisvesten van de medewerkers in het eerste decennium van de 21e eeuw;
* het in de architectuur integreren van een stijlvolle uitstraling van de achterzijde van het stadhuiscomplex. Dit houdt in hoofdzaak in:

* bouw de uitbreiding van het Stadhuis in gebogen vorm aan de Landdrostdreef en bouw in samenhang hiermee een verbindingsverdieping op de D-vleugel;

* bouw uitbreiding in acht bouwlagen op de D-vleugel in het verlengde van het A-deel van het Stadhuis.

Deze opdracht heeft geleid tot een stijlvol ontwerp voor het Stadhuis. Het gaat hier om een schetsontwerp voor de uitbreiding waarbij wijziging op diverse fronten nog mogelijk is.


bron: Afdeling communicatie, Gemeente Almere

Deel: ' Stadhuis Almere krijgt nieuwe 'look' '




Lees ook