Gemeente Den Haag


10 maart 1999

Raadzaal beter toegankelijk voor minder validen en slechthorenden

De raadzaal in het stadhuis van Den Haag wordt met enkele technische aanpassingen beter toegankelijk gemaakt voor minder-validen en slechthorenden. De ringleiding die uitsluitend functioneert op de publieke tribune wordt vervangen door een infrarood installatie waardoor slechthorenden overal in de raadzaal de beraadslagingen kunnen volgen. Minder valide insprekers worden voortaan voor de vergadering uitgenodigd om in de buurt van de inspreekmicrofoon, die in de raadzaal geplaatst is, plaats te nemen en mogen daar tijdens de vergadering van de gemeenteraad blijven zitten. De inspreekmicrofoon op de publieke tribune, die al niet meer in gebruik was, vervalt definitief.

Ten behoeve van rolstoelgebruikers wordt de raadzaal bouwkundig aangepast. De twee grote schuifdeuren aan weerszijden worden vervangen door naar buiten draaiende deuren. Op de tweede ring wordt ruimte gemaakt voor rolstoelen die met hellingbanen wordt verbonden met de vloer.

De maatregelen passen in het programma van het Provinciaal Samenwerkingsorgaan Gehandicapten. Na uitvoering van de aanpassingen is de gemeente gerechtigd om het ITS-bord, dat staat voor Internationaal Toegankelijkheids Symbool op het gebouw te bevestigen. Dit bord wordt bevestigd op de buitenkolom, waarin de brievenbus en de vitrine voor gemeentelijke bekendmakingen zijn aangebracht.

Zoekwoorden:

Deel: ' Stadhuis Den Haag beter toegankelijk voor invaliden '
Lees ook