Stadsdeelwerken in staking van 25 tot en met 31 mei

De vakbonden hebben voor de periode van 25 mei tot en met 31 mei een staking afgekondigd van de medewerkers Stadsdeelwerken. Deze staking heeft te maken met CAO-onderhandelingen.

Voor de inwoners van Noord-Amsterdam heeft dit de volgende consequenties:

* Vanaf 25 mei t/m 31 mei werken de medewerkers van de rayons niet. Bovendien wordt gedurende deze week in heel Noord geen afval, GFT, grofvuil en KCA opgehaald. De stadsdeelwerf is in deze week gesloten.

* Voor inwoners van de wijk De Banne betekent de staking dat vanaf 25 mei t/m 31 mei de containers niet worden leeggemaakt of verplaatst. Wel blijven alle containers in de wijk staan.

* Inwoners van Plan van Gool kunnen, indien wordt gestaakt, hun grofvuil niet aanbieden op vrijdag 28 mei. Bovendien worden er in die week geen perscontainers geplaatst.

Wij verzoeken de inwoners van Amsterdam-Noord om in de week van dinsdag 25 mei tot en met maandag 31 mei geen afval op straat te zetten.

Vanaf 1 juni gaan de medewerkers Stadsdeelwerken weer aan het werk. Het huisvuil wordt dan ingezameld op de vaste inzameldag van de verschillende weken. Het huisvuil kan op de inzameldag, vóór 7.30 uur op de aanbiedlocatie worden gezet. Het huisvuil kan vanaf 1 juni ook worden gebracht naar de stadsdeelwerf, Papaverweg 3. En van dinsdag 1 juni tot en met 4 juni kunt dat ook bij de rayonkantoren: Volendammerweg 310 of Meteorenweg 266.

Voor de Noord-Amsterdammers met de postcodes 1033 DA t/m 1033 HL geldt dat gedurende de staking geen chemokar door die wijk rijdt. Hebben zij toch chemisch afval, dan kunne zij vanaf 1 juni bellen met 63 555 00. Er wordt dan een afspraak gemaakt voor 4 juni, zodat alsnog het chemisch afval kan worden aangeboden bij de halte van de chemokar in. Let op: het chemisch afval van bovenstaande postcodes wordt op 4 juni alléén op afspraak weggehaald.

Zowel in de Banne Buiksloot, als in Plan van Gool gaan 1 juni aanstaande alle werkzaamheden weer volgens het normale schema van start.

De medewerkers van Stadsdeelwerken zullen er alles aan doen om Amsterdam-Noord, ná de staking, zo spoedig mogelijk op orde te brengen.

Zoekwoorden:

Deel: ' Stadsdeelwerken Amsterdam-Noord in staking '
Lees ook