HTM


Wijziging van de zonegrens lijnen 2 en 23 bij Laan van NOI

19-07-2001

Het stadsgewest Haaglanden heeft besloten om met ingang van 3 september 2001 de zonegrens van de lijnen 2 en 23 in Voorburg één halte te verleggen van de halte Bruijnings Ingenhoeslaan naar de halte station Laan van Nieuw Oost Indië. Dit om te voorkomen dat reizigers uit Leidschendam die naar station Laan van Nieuw Oost Indië willen reizen onbedoeld één extra zone zouden moeten betalen. De wijziging is een onderdeel van de nieuwe dienstregeling die per 3 september ingaat.

Per september zal in Voorburg lijn 3 worden vervangen door lijn 2 en vervalt in Leidschendam lijn 7. In Leidschendam kunnen reizigers tot september met lijn 7 binnen één zone naar station Mariahoeve reizen. Vanaf 3 september vervalt deze mogelijkheid, maar kunnen reizigers gebruik maken van de nieuwe lijn 2 die immers langs station Laan van Nieuw Oost Indië rijdt. Op dit station stoppen meer treinen dan op station Mariahoeve. Omdat de zonegrens nu nog op de Bruijnings Ingenhoeslaan ligt, zouden de reizigers op lijn 2 onbedoeld één zone extra moeten betalen. Om dat te voorkomen wordt de zonegrens één halte verlegd naar de halte station Laan van Nieuw Oost Indië. Ook reizigers uit Voorburg west die met lijn 23 naar het station Laan van Nieuw Oost Indië reizen, profiteren van deze zonewijziging.

De wijziging staat nog niet op de nieuwe lijnnetkaarten (ingangsdatum september 2001) die zijn uitgebracht voor onze reizigers. De aanpassing is al wel gedaan op de kaart die binnenkort bij de haltes in de abri´s hangt. In december 2001 worden de los verkrijgbare lijnnetkaarten vervangen door nieuwe waarop de wijziging van de zonegrens wel is aangegeven.

Zoekwoorden:

Deel: ' Stadsgewest Haaglanden wijzigt zonegrens buslijnen '
Lees ook