Ingezonden persbericht

Persbericht

Staffware ondersteunt de nieuwe interoperability standaard van de Workflow Management Coalition

Alkmaar, 24 augustus 2001 - - Staffware, toonaangevend in business process automatisering, levert haar producten vanaf nu met volledige ondersteuning voor de WfXML interoperability standaard. Deze standaard is opgesteld door de Workflow Management Coalition, de internationale non-profit organisatie voor workflow-leveranciers, -klanten en -consultants.

De vernieuwde interoperability standaard - Interface 4 - is ontworpen om te garanderen dat workflow engine producten van verschillende leveranciers met elkaar kunnen samenwerken. In de praktijk betekent dit dat automatische bedrijfsprocessen die met de ene workflow engine in gang zijn gezet, geheel of gedeeltelijk door een andere engine kunnen worden afgerond. Daarnaast kunnen twee of meer engines status updates ontvangen terwijl de andere engine zijn deel van het proces uitvoert.

Deze nieuwste versie van Interface 4 maakt voor de uitwisseling en verzending van gegevens gebruik van XML. Deze nieuwe variant is beschikbaar als onderdeel van de Staffware Developer's Kit ofwel SDK.

Staffware heeft de interface standaard uitvoerig getest in samenwerking met SAP en de eigen workflow applicatie.

Jon Pyke, Chief Technology Officer van Staffware en Chairman van de WfMC: "De Interface 4 interoperability standaard is een sleutelcomponent binnen de reeks standaards van de WfMC. Door een consistente interface te bieden voor verschillende workflow engines kunnen organisaties op eenvoudige en effectieve wijze Business-to-Business procesintegratie implementeren. Daarnaast kunnen ze volledig profiteren van hun bestaande investeringen in technologie en applicaties. Het in gebruik nemen van deze standaard heeft zonder twijfel voordelen voor de beschikbaarheid, kwaliteit en tijdigheid van managementinformatie; ongeacht de locatie en de gebruikte technologie."

Staffware BV, Robijnstraat 2, 1812 RB, Alkmaar
Tel.: 072 - 5120728, www.staffware.com

Over de Workflow Management Coalition
De Workflow Management Coalition (WfMC) is opgericht in 1993. Het is een internationale non-profit organisatie die bestaat uit leveranciers, consultant en klanten op het gebied van workflow. De enige missie van de WfMC is het gebruik van workflow te promoten door de oprichting van standaards voor softwareterminologie en interoperability en connectiviteit tussen workflowproducten.
De WfMC bestaat uit 180 leden in meer dan 25 landen en heeft zich snel een positie verworven als de primaire standaardsorganisatie voor deze snelgroeiende softwaremarkt. In november 1995 heeft de organisatie haar workflow application programming interface (Interface2) specificaties uitgebracht, waardoor gebruikers meer flexibiliteit kregen bij de implementatie van standaardsgebaseerde workflowsystemen. In november 1996 introduceerde de WfMC tevens haar workflow interoperability specification (Interface 4), waarmee ondernemingen taken vanuit twee of meer workflow engines kunnen uitwisselen en verwerken.

Over Staffware
Staffware is de grondlegger van de business process automatisering en uitgegroeid tot marktleider op dit gebied. De organisatie is gespecialiseerd in workflow automatisering software en e-bussinessoplossingen. De Staffware-software automatiseert, beheert en stroomlijnt de bedrijfsprocessen binnen organisaties volledig. Momenteel zijn er 1,3 miljoen officiële Staffware-gebruikers wereldwijd in het bank- en verzekeringswezen, de telecom, nutsvoorziening en overheid voor de ondernemingsbrede applicaties. Staffware beheert met haar oplossingen het eBusiness-process, maar ontwikkelt ook geïntegreerde oplossingen op het gebied van eCRM, eBanking, eProcurement en New Product Development. Klanten en partners behalen aanzienlijke bedrijfsvoordelen door de Staffware-
oplossingen die uiteenlopen van organisatiebrede applicaties tot en met internetapplicaties wereldwijd. De organisatie is de afgelopen vijf jaar verzesvoudigd en heeft nu meer dan 400 medewerkers, verdeeld over verschillende vestigingen in zeventien landen. Mede door de ondersteuning van een uitgebreid partnernetwerk bestrijkt Staffware wereldwijd de belangrijkste business regio's. Nadere informatie over Staffware is beschikbaar op: www.staffware.com.

Redactionele informatie:
Influx PR - Margienke Bos, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn
Tel.: 055 - 3663034, fax: 055 - 3602661, e-mail: prinflux@cs.com
Pb1301

Deel: ' Staffware ondersteunt WfXML interoperability standaard '
Lees ook