VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
https://www.musicals.nl

Stage Holding neemt definitief vier theaters in Duitsland over

Hamburg - Stage Holding, het live entertainmentbedrijf van Joop van den Ende, heeft vanochtend definitief bekend gemaakt vier theaters in Duitsland over te nemen van het failliete Stella Entertainment AG. Het betreft twee theaters in Stuttgart, één in Berlijn en één in Hamburg. Door deze overname wordt Stage Holding de invloedrijkste speler op de Duitse musicalmarkt met in totaal zeven theaters, waaronder drie in Hamburg, twee in Stuttgart, één in Berlijn en één in Essen. Met deze verdere expansie in Duitsland is een investering gemoeid van 40 miljoen Euro, waarvan tien miljoen voor de verbouwingen van de Hamburgse theaters 'Neue Flora' en 'Operettenhaus'

De overname van de vier theaters is met instemming van de betrokken banken, vakbonden en medewerkers van de theaters gerealiseerd. De toekomst voor de theaters is hiermee verzekerd. In totaal zullen ruim 900 werknemers van de vier theaters in dienst komen van Stage Holding.

Cultureel aanbod
Inmiddels is ook bekend welke musicals in Duitsland te zien zullen zijn. Na het succes van Titanic op Broadway en Nederland brengt Stage Holding deze musical uit in het 'Neue Flora Theater' in Hamburg. In het 'Operettenhaus' in dezelfde stad gaat de musical Mamma Mia!, op muziek van ABBA, begin november in première. In Stuttgart wordt de lopende musicalproductie van Roman Polanski Tanz der Vampiere verlengd en is de première van Andrew Lloyd Webbers The Phantom of the Opera op komst. In Berlijn tenslotte komt Cats in oktober in het 'Theater am Potsdamer Platz'. Stage Holding is in Duitsland geen onbekende meer sinds het zijn visitekaartje afleverde met de succesvolle producties Elisabeth (Essen) en The Lion King (Hamburg).

Bedrijfsfilosofie
De Duitse divisie van het live entertainment bedrijf van Joop van den Ende heet Stage Holding GmbH en werd in april 2000 opgericht als 100% dochter van Stage Holding International.
Maik Klokow, directeur van de Duitse vestiging, vindt het van groot belang dat in ieder van deze theaters de bedrijfsfilosofie van Joop van den Ende wordt doorgevoerd. Deze komt er in het kort op neer dat theaters meer bieden dan met zorg en passie geproduceerde musicals. Faciliteiten als eigen restaurants, stijlvolle architectuur en aansprekende kunstcollecties hebben in Nederland aantoonbaar bijgedragen tot het succes van de onderneming en zullen dus ook voor de Duitse musicalliefhebber tot een optimaal geslaagd theaterbezoek leiden.

Entertainment multinational
Stage Holding werd in 1998 opgericht door Joop van den Ende. Het bedrijf met zijn hoofdkantoor op het Museumplein in Amsterdam, bezit naast de eigen musicalproducties, rechten op vele internationale successen. Stage Holding telt 3.000 werknemers in 30 landen. Behalve musicals brengt Stage Holding toneel, ijsshows, concerten en evenementen van hoog professioneel niveau.

Informatie
Voor meer informatie (en/of digitaal fotomateriraal) over -de ontwikkelingen van- Stage Holding B.V. kunt u contact opnemen met Rob Huppertz (Manager PR & Voorlichting) via tel: 020-3052670, GSM:
06-51200486, fax: 020-3052615 of per mail:
rob.huppertz@stageholding.nl

10 jul 02 18:01

Deel: ' Stage Holding neemt definitief vier theaters in Duitsland over '
Lees ook