Stappa bevestigt waarde als preventieve interventie voor werkgevers


Beste resultaat in deze branche

BARENDRECHT, 20100106 -- In februari 2009 introduceerde Stappa haar eerste virtuele loopcompetitie in Nederland. De resultaten waren boven verwachting. Van de deelnemende bedrijven, deed gemiddeld zestig procent van de medewerkers (vrijwillig) mee. Uiteindelijk haalt zelfs zeventig procent de finish. Op 15 oktober startte de 2e landelijke loopcompetitie welke dit keer begon in Amsterdam en op 18 december eindigde in Kopenhagen. Bas van der Linde, verantwoordelijk voor de lancering van het concept in Nederland, zegt daarover: "De eerste competitie was al een groot succes, de 2e mag qua resultaat gezien worden als het beste resultaat ooit behaald in de branche."

Keiharde resultaten
Van der Linde vervolgt: "Voorheen moesten wij ons baseren op ervaringen van klanten uit de landen waar ons moederbedrijf zit. Nu kunnen we door een aanpassing in ons systeem gebruik maken van een enqute. De resultaten die hieruit naar voren zijn gekomen bevestigen onomstotelijk dat het bewegingsprogramma werkt en zich dan ook absoluut onderscheid van het overige aanbod in de markt"

*65% van de deelnemers is meer gaan bewegen door de competitie.
*69% van de deelnemers blijft ook na de competitie meer bewegen.
*75% van de deelnemers wil graag deelnemen aan een nieuwe competitie.
*54% van de deelnemers vindt dat de loopcompetitie heeft bijgedragen aan een betere werksfeer.
*20% van de deelnemers heeft een gewichtsafname gerealiseerd gedurende de competitie.
*9% van de deelnemers heeft minder verzuimd gedurende de competitie.

Enorme besparing
Van der Linde besluit: "Daarnaast heeft onderzoek in Zweden bewezen dat bedrijven die meedoen aan onze virtuele loopcompetities gemiddeld 10 ziektedagen per jaar, per 50 medewerkers besparen. De basis voor deze resultaten is en blijft de laagdrempeligheid om deel te nemen en de onderlinge motivatie. Wellicht nog belangrijker is dat werknemers het niet ervaren als een verplicht sportprogramma maar als een leuke manier van teambuilding!"


Deel: ' Stappa bevestigt waarde als preventieve interventie voor werkgevers '
Lees ook