e32a7.gif

Nieuwe systemen Sun verlagen gebruikskosten data centers Starcat server vergelijkbaar met duurdere mainframes

Amersfoort, 26 september 2001 - Sun Microsystems introduceert een compleet nieuwe architectuur voor het data center. De nieuwe systemen, software en services bieden organisaties een helder alternatief voor de veel duurdere en complexere mainframe-oplossingen.

Centraal in de nieuwe aanpak staat de Sun Fire 15K, ook bekend onder de naam Starcat. Deze server, met een capaciteit van maximaal 106 processoren, is verreweg de krachtigste server die op dit moment beschikbaar is. Maximale applicatieprestaties worden gerealiseerd door geheel nieuwe technologieën als de triple-crossbar Fireplane interconnect. De vijfde generatie dynamic system domains (DSD) zorgt daarnaast voor een zeer hoge stabiliteit van de server. Tegelijkertijd heeft Sun nu de beschikking over softwaretechnologie voor mainframe rehosting, waardoor consolidatie en migratie vanaf mainframes eenvoudiger wordt.

Het nieuwe systeem, dat verder bouwt op de technologische innovaties en de marktacceptatie van Sun's succesvolle Starfire server (Enterprise 10000), is gebaseerd op een enkelvoudig geïntegreerde systeemarchitectuur. Dit vormt de basis voor de meest schaalbare, flexibele en betrouwbare server-productlijn in de markt. De Starcat is 's werelds enige systeem met een triple-crossbar interconnect - de Sun Fireplane interconnect. Toepassing van DSD, volledige hardware-redundantie en Sun's nieuwe Uniboard-technologie - waardoor eenzelfde systeembord in de gehele serie data center servers bruikbaar is - zorgen voor mainframe-gelijkwaardige beschikbaarheid en beveiligingskarakteristieken. Daarnaast profiteert de nieuwe Starcat optimaal van de toepassing van het Solaris 8 besturingssysteem. Door geautomatiseerde dynamische herconfiguratie en hot patching zijn zelfs modificaties van de besturingssysteem-kernel mogelijk, terwijl het systeem volledig operationeel blijft.

Sun introduceert daarnaast het Sun Fire Cluster Platform, de eerste volledig geïntegreerde stack voor mainframe rehosting. Het nieuwe Cluster Platform bestaat uit twee 24-CPU Sun Fire 15K servers, een vijf terabyte Sun StorEdge 9960-systeem en alle software en services die nodig zijn om een 99,999 procent beschikbaarheid te garanderen (maximaal 5 minuten downtime per jaar). Met de aankondiging van het BlueToast Mainframe Affinity programma maakt Sun het organisaties ook mogelijk eenvoudig en snel mainframe-applicaties van concurrenten over te zetten op Sun's open en schaalbare platform.

De prestaties van het nieuwe Sun Fire 15K systeem worden bevestigd door een aantal praktijktesten, waarin het systeem de concurrerende systemen ruimschoots voor bleef op gebieden als SAP R/3 performance, Java applicatie-performance SPECjbb en HPC Fluent performance.

Over Sun Microsystems

Zoekwoorden:

Deel: ' Starcat introduceert nieuw systeem data centers '
Lees ook