Ingezonden persbericht

Starsale biedt Israëlische software en Twentse opleidingen

ENSCHEDE, 20020606 -- Starsale B.V. introduceert Enformia 4.5, een softwarepakket voor het ontwikkelen, onderhouden en exploiteren van adaptieve en drukbezochte webportalen, waarmee organisaties de mogelijkheid krijgen om via één centrale website toegang te bieden tot bedrijfsinformatie. Gelijktijdig introduceert Starsale in samenwerking met de Saxion Hogeschool uit Enschede de opleiding "objectgeoriënteerde software ontwikkeling met Java 2".

Starsale is een jong softwarebedrijf uit Enschede dat gespecialiseerd is in software voor het bouwen van interactieve websites en bedrijfsportalen voor Internet. Het Twentse bedrijf werkt samen met Enformia uit het Israëlische Or Yehuda, dat de gelijknamige software ontwikkeld. Starsale zorgt voor de distributie en ondersteuning in Nederland via een geselecteerd kanaal van implementatie partners.

Peter Langela, directeur van Starsale: "De website en het Intranet van organisaties groeien steeds meer naar elkaar toe. Specifieke bedrijfsinformatie en toegang tot bedrijfsapplicaties wordt in toenemende mate aangeboden op de website. Denk maar eens aan de site van KPN Telecom, waar je als klant on-line je telefoonnota, compleet met nummer specificatie kunt opvragen".

Peter Langela richtte Starsale eind 1999 samen met Erik Smit op. Tot die tijd was hij algemeen directeur van het eveneens Israëlische bedrijf Magic Benelux, dat gespecialiseerd is in gereedschappen voor softwareontwikkeling. "Het ontwikkelen van software voor het Web vereist andere gereedschappen dan software voor Windows en netwerken. Met Enformia bieden wij softwarehuizen en web-design bureaus een omgeving waarmee zij snel geavanceerde Web applicaties en Web portalen kunnen ontwikkelen", verteld Peter Langela.

De nieuwste versie, Enformia 4.5, bestaat uit een aantal modules, waaronder een geavanceerde Content Management systeem, een Syndication server voor het importeren en exporteren van content, en een unieke methode voor aanbieden van informatie die afgestemd is op de behoefte en situatie van een gebruiker.

Daarnaast is een zgn. EIP suite beschikbaar, die bestaat uit een set standaard componenten voor een snelle implementatie van een Enterprise Information Portal. De suite bestaat o.a. uit een Workflow Engine, componenten voor communicatie zoals FAQ, discussie groepen, bulletin boards en instant mail. Daarnaast zijn componenten beschikbaar voor de vacature bank, evenementen agenda, opleidingen schema en persberichten.

Onlangs ging Starsale een fusie aan met ISDC, een softwarehuis uit Hilversum met vestigingen in Nederland en Roemenië, en waar meer dan 100 software specialisten werken. "Door de fusie met ISDC maakt Starsale deel uit van een grote, professionele organisatie met een uitstekend netwerk", aldus Langela.

Softwarehuizen die jarenlang gewerkt hebben met traditionele ontwikkeltools moeten volgens Langela snel omschakelen naar omgevingen als Java. Enformia is volledig gebouwd met Java, en voor het ontwikkelen van web toepassingen is kennis van Java een must.

In samenwerking met de Saxion Hogeschool in Enschede biedt Starsale een opleidingstraject aan waarmee programmeurs snel ingevoerd worden de wereld van het object georiënteerd programmeren met Java. Alle trainingen worden verzorgd door docenten van het Instituut ICT van de Saxion Hogeschool met ruime kennis en ervaring in het ontwerpen en bouwen van software met behulp van Java.

"Dit is een uitstekend voorbeeld van samenwerking tussen het onderwijs en bedrijfsleven" besluit Peter Langela, die belangstelling verwacht van softwarebedrijven uit heel Nederland: "Er is een grote vraag naar programmeurs met gedegen kennis van Java, en dit is een unieke kans om in 10 dagen op een Hogeschool een volledige Java opleiding te krijgen". Inmiddels is de eerste opleiding van twaalf nieuwe Java programmeurs met succes afgesloten.

Deel: ' Starsale biedt Israëlische software en Twentse opleidingen '
Lees ook