Ingezonden persbericht

FAX/E-MAILING HISWA TE WATER 2001
4 TOT EN MET 9 SEPTEMBER 2001
SEAPORT MARINA IJMUIDEN

Aan: DE FOTO- EN/OF NIEUWSREDACTIE
Van: Amsterdam RAI, afdeling Press & PR, Lucette Bruinsma Datum: 29 augustus 2001

VIJF KILOMETER AAN LUXE BOTEN OP EUROPA'S MEEST COMPLETE BOOTSHOW OP HET WATER

HISWA TE WATER START A.S. DINSDAG

Ervaren watersportliefhebbers kunnen vanaf dinsdag 4 september aanstaande hun hart ophalen in Seaport Marina IJmuiden, waar de 18e HISWA te Water van start gaat. Alle records worden gebroken: ruim 420 zeil-, motorjachten, sloepen en vletten van minimaal 7 meter lengte van Nederlandse en internationale jachtbouwers zijn te bezichtigen. Deze editie kent uitzonderlijk veel primeurs en de getoonde boten zijn luxer en groter. De totaallengte van alle boten bedraagt ruim 4,8 kilometer. Voor het eerst is de watersportbeurs van dinsdag tot en met vrijdag ook 's avonds geopend voor het publiek.

Helicoptervlucht voor fotoredacties/cameraploegen
Voor fotopers en cameraploegen bieden wij op maandag 3 september tussen 14.00 en 16.00 uur de mogelijkheid tot een gratis helicoptervlucht boven de bootshow voor het maken van luchtopnames. Wilt u hiervan gebruikmaken, dan horen wij dit graag zo spoedig mogelijk van u in verband met aan te vragen vergunningen en doorgeven van kentekens om toegelaten te worden op het terrein.

Opnames en interviews
Op maandag 3 september vanaf 13.00 uur kunt u indien gewenst ook opnames maken op de steigers. De HISWA te Water is op dat moment nog wel in opbouw en niet alle jachtbouwers en importeurs zullen dan al op Seaport Marina IJmuiden zijn. Mocht u genteresseerd zijn in interviews met hen, laat u ons dat dan weten, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat zij aanwezig zijn. Vanzelfsprekend staan de product manager van de bootshow Cora Burger en de directeur van de HISWA Vereniging, Andr Vink, u graag te woord.

Compleet aanbod
De HISWA te Water biedt een compleet en gevarierd aanbod van stijlvolle sloepen, klassieke en supersnelle zeiljachten, comfortabele motorjachten en moderne sportboten, in prijs oplopend tot miljoenen guldens. De grootste boten zijn voorzien van de allernieuwste technische apparatuur en luxueuze voorzieningen als jacuzzi's, jetski-garages, meerdere badkamers, etc. Zoals altijd bestaat het aanbod uit custom-built en seriegebouwde boten. Van de seriegebouwde jachten wordt veelal de hele range getoond.

Opvallende primeurs
Een opvallende verschijning dit jaar is ongetwijfeld het 35 meter lange motorjacht van Benetti. Dit zeer luxe jacht naar Italiaans ontwerp heeft een topdek dat plaats biedt aan een wedstrijdzeiljacht IMS-Klasse 3 racer en wordt voor het eerst op een watersportbeurs getoond. Middels een unieke constructie kan dit zeiljacht zo vanaf het dek in het water gehesen worden. Het grootste zeiljacht, de Truly Classic 65 (19,5 m), is afkomstig van Holland Jachtbouw uit Zaandam. Een greep uit n van de vele andere wereldprimeurs onder de zeiljachten: X-73, Najad 400, Bavaria 44, Sun Fast 32 en 32i, Mystic 55 en Oyster 62. Ook bij de motorjachten is er veel nieuws te bewonderen: de Navetta 27 van Lengers, de Mulder 88, de Alustar 980 en de Linssen Grand Sturdy 470 zijn slechts enkele voorbeelden van belangrijke primeurs.

Sloepen in alle soorten en maten
Het segment van luxe sloepen is de laatste jaren flink uitgebreid op de HISWA te Water. De bezoeker kan zich ook in dit segment prima orinteren op een aankoop, omdat de diverse modellen van verschillende sloepenjachtbouwers overzichtelijk bij elkaar aan de steigers afgemeerd liggen. Ook onder de sloepen zijn er diverse Nederlandse, Europese en wereldprimeurs.

Meevaren op ex-Whitbreadjacht Sunenergy
Bezoekers kunnen tegen betaling tijdens de tentoonstelling twee keer per dag
1,5 uur meevaren op het ex-Whitbreadjacht Sunergy. Aanmelden hiervoor kan op de dag zelf op de HISWA te Water. Wilt u als journalist gebruikmaken van de gelegenheid om op het zeiljacht mee te varen, laat het ons dan weten, zodat wij voor u een plaats kunnen reserveren.

Routebeschrijving
Seaport Marina IJmuiden is bereikbaar vanaf de A9, afslag IJmuiden, vervolgens de borden IJmuiden aan zee/HISWA te WATER volgen.

Openingstijden
De HISWA te Water vindt plaats van dinsdag 4 tot en met zondag 9 september 2001 in Seaport Marina IJmuiden. De openingstijden zijn van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 20.00 uur (deze avondopenstelling is nieuw!) en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur.
De toegangsprijs bedraagt voor volwassen Hfl. 30,- ( 13,61). Kinderen 4 t/m 11 jaar en houders Pas 65 betalen Hfl. 17,50 ( 7,94).

Persaccreditatie
U heeft toegang tot de HISWA te WATER via de perskamer bij de entree op vertoon van uw perslegitimatie. De perskamer is dagelijks geopend vanaf 10 uur.

Meer informatie
Tijdens de HISWA te WATER is Press & PR Manager Lucette Bruinsma daar bereikbaar op telefoonnummer: 0255 - 560341. Heeft u vooraf nog vragen dan kunt u tijdens kantooruren terecht bij de afdeling Press & PR van Amsterdam RAI, Lucette Bruinsma, telefoon 020 - 549 12 12, fax 020 - 644 50 59. Buiten kantooruren is Lucette Bruinsma telefonisch bereikbaar op: 06 511 76 268. Meer informatie kunt u ook vinden op www.hiswa.nl/hiswatewater2001 Het password van de digitale perskamer is: maritime.

Deel: ' Start 18e Hiswa te Water in Seaport Marina IJmuiden '
Lees ook