PERSBERICHT

Aan : de redactie
Van : Amsterdam RAI, afdeling persvoorlichting Datum : 6 april 1999

Betreft : HUISHOUDBEURS, HUIS & INTERIEUR RAI
EN NEGEN MAANDEN BEURS 99

Over 3 dagen gaat de 54e editie van de Huishoudbeurs en Huis & Interieur RAI van start. De beurs staat dit jaar geheel in het teken van 'zelf doen en beleven'. Op de nieuwe Trendpleinen is volop aandacht voor persoonlijk advies en er zijn meer workshops dan ooit tevoren. Wij zetten al vast enkele bijzondere activiteiten voor u op een rijtje.

Vrijdag 9 april

09.00 uur: Persontbijt
Wij nodigen u graag uit voor een persontbijt op de eerste beursdag, vrijdag 9 april, waar u het laatste nieuws ontvangt over de vele activiteiten die op de beursvloer plaatsvinden. Dit ontbijt vindt plaats van 09.00 tot 10.00 uur in de perskamer van de Parkhal (Hal 8) van Amsterdam RAI. Aansluitend kunt u dan zelf de beurs gaan bezoeken. Accreditatie vindt plaats bij aankomst in de perskamer. Op vertoon van uw perslegitimatie ontvangt u hier een toegangsbadge. 10.15 uur: Studie-ochtend 'Huishoudstress' met inleiding door staatssecretaris Verstand van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Op vrijdag 9 april wordt in samenwerking met diverse vrouwenorganisaties een studie-ochtend georganiseerd over het onderwerp 'huishoudstress', ofwel de spanning die kan ontstaan door de combinatie van huishouden, zorg en arbeid.Tijdens deze ochtend vinden diverse presentaties rond het thema plaats. Eén van de inleidingen wordt verzorgd door mevrouw mr. A.E. Verstand-Bogaert, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, die dit actuele thema vanuit overheidszijde zal belichten. De studie-ochtend vindt plaats van 10.15 uur tot ongeveer 12.30 uur in het Auditorium van Amsterdam RAI. De bijeenkomst is alleen toegankelijk voor genodigden van de diverse vrouwenorganisaties en voor vertegenwoordigers van de pers.


15.00 uur: Uitreiking Woonkrant Ontwerpwedstrijd De Telegraaf Woonkrant en de Huis & Interieur RAI hebben gezamenlijk een ontwerpwedstrijd uitgeschreven, met als uitdaging het ontwerpen van een droominrichting voor een tienerkamer, een badkamer of een keuken. De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 9 april op stand E 194. Hier worden ook de meeste opvallende inzendingen geëxposeerd.

Zaterdag 10 april


10.30 uur: Prijsuitreiking wedstrijd Creatief 99 Ans Markus reikt als voorzitter van de jury de prijzen uit aan de winnaars van de amateurwedstrijd 'Creatief'. Ook dit jaar hebben weer vele 'kunstenaars' werkstukken op gebied van tekenen/schilderen, textiele werkvormen, fotografie en keramiek ingezonden voor de wedstrijd, die dit jaar als thema 'De Tuin' had. De uitreiking vindt plaats in Restaurant La Ronde van Amsterdam RAI.

Woensdag 14 april:


10.00 uur: Opening Negen Maanden Beurs 99
De Negen Maanden Beurs vindt plaats in de Amstelhal gedurende de laatste vijf dagen van de Huishoudbeurs en Huis & Interieur RAI. Op woensdag 14 april wordt de Negen Maanden Beurs officieel geopend door Beatrijs Smulders, de oprichtster van het Geboortecentrum Amsterdam en de Geboortewinkel. Zij houdt tevens dagelijks tussen 12.00 en 14.00 uur een publiek spreekuur waar iedereen terecht kan met vragen over zwangerschap en geboorte.

ALGEMENE INFORMATIE

Openingstijden
De Huishoudbeurs en Huis & Interieur RAI 99 is open van vrijdag 9 april tot en met zondag 18 april 1999. De laatste vijf dagen, van woensdag 14 tot en met zondag 18 april 1999, vindt tevens de Negen Maanden Beurs 99 plaats. De openingstijden zijn: door de week dagelijks non-stop van 10.00 tot 21.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 18.00 uur.

Toegangsprijzen
De toegangsprijs bedraagt fl. 20,00 per persoon. Kinderen van 0 tot en met 3 jaar hebben gratis toegang; in de Amstelhal is een crèche voor de allerkleinsten. Kinderen van 4 tot en met 11 jaar, alsmede houders van de Pas 65 en groepen van minimaal twintig personen (mits van tevoren schriftelijk aangemeld) betalen fl. 17,50 per persoon. De NS biedt haar reizigers voor fl 17,00 het Rail Idee, een handig toegangskaartje dat in combinatie met een geldig treinkaartje een aantrekkelijke korting geeft op de entreeprijs van de beurs. Meer informatie is verkrijgbaar bij de NS, telefoon 0900-9292.

Perskamer
Tijdens de beurs is de perskamer van de Parkhal (hal 8) in gebruik. De perskamer is dagelijks geopend vanaf 09.00 uur tot een half uur na sluiting van de beurs. Op vrijdag 9 maart is de perskamer vanaf 08.30 uur open, om 09.00 uur start het persontbijt. Op vertoon van uw perslegitimatie ontvangt u in de perskamer een toegangsbadge, beurswijzer en uitrijkaart.

Meer informatie
Meer informatie over de Huishoudbeurs en Huis & Interieur RAI 99 vindt u op de internetsite: www.rai.nl. Als u meer informatie wilt ontvangen, of praktische afspraken wilt maken, neem dan contact op met Wenda Buining of Nancy van Kuijk van de afdeling persvoorlichting, telefoon 020 - 5491212, e-mail: press@rai.nl.

Deel: ' Start 54e Huishoudbeurs en Huis & Interieur RAI '
Lees ook