Start bouw bedrijfsverzamelcomplex Rijnhoek Groene Hart in Bodegraven


Zestig procent van de bedrijfsunits nu al verkocht

BODEGRAVEN, 20120120 -- Vrijdagmiddag 20 januari heeft wethouder Goudbeek van Bodegraven Reeuwijk het startsein gegeven voor de bouw van bedrijfsverzamelcomplex Rijnhoek Groene Hart op het gelijknamige bedrijventerrein te Bodegraven. Om 16.00 uur werd de officiële paal geslagen voor dit toonaangevend project van 24 hoogwaardige bedrijfsunits. Zestig procent van de 24 bedrijfsunits waren al verkocht voor deze eerste paal de grond in ging. Het succes is het gevolg van de bijzondere locatie, gebruik van hoogwaardige materialen en grote schaarste aan betaalbaar bedrijfsonroerendgoed in de regio.

[Wethouder J.C. Goudbeek van Bodegraven Reeuwijk slaat eerste paal Bedrijfsverzamelcomplex Rijnhoek Groene Hart. Foto: Eut van Berkum] Bedrijfsverzamelcomplex Rijnhoek Groene Hart bestaat uit twee bouwblokken van ieder 12 units in vier verschillende typen die eventueel onderling gekoppeld kunnen worden. Op deze wijze kunnen diverse oppervlakten gerealiseerd worden. De kopunits aan de straatzijde zijn uitgevoerd met een glazen pui. Hierdoor is dit type bij uitstek geschikt voor bijvoorbeeld een showroom in combinatie met opslag en kantoor. De overige units zijn standaard voorzien van een overheaddeur zodat de begane grond gebruikt kan worden voor productie doeleinden en de verdieping voor kantoor.

Dat de vraag naar betaalbaar bedrijfsonroerendgoed in Bodegraven onverminderd groot is, blijkt uit het feit dat er op dit ogenblik reeds 60% verkocht is. Het merendeel van de bedrijfsunits is verkocht aan ondernemers die de ruimte gaan benutten voor eigen bedrijfsactiviteiten. Slechts enkele units zijn in handen van lokale beleggers die deze na oplevering te huur zullen aan bieden. Met een geplande bouwtijd van ca. 10 maanden zal de oplevering in het najaar van 2012 plaatsvinden.

De Ontwikkelaar

Bedrijfsverzamelcomplex Rijnhoek Groene Hart is een project van Rijn & Vecht Ontwikkeling B.V. uit Breukelen. De bouw wordt gerealiseerd door Bolton Bouw te Woerden. De jarenlange expertise van deze ondernemingen staat garant voor een degelijke bouw en hoogwaardige afwerking.

Duurzame bouw

Bedrijfsverzamelgebouwen zijn de afgelopen jaren op diverse plaatsen in Nederland gerealiseerd. Vaak zijn ze herkenbaar aan de kleinschaligheid van het geheel, eenvoud van het ontwerp en gebruik van goedkope bouwmaterialen zoals de bekende damwandprofielen. Hiermee wordt beoogd het prijsniveau beperkt te houden maar dat werkt op termijn averechts. De ontwikkelaars van bedrijfsverzamelcomplex Rijnhoek Groene Hart vinden dat jammer en hebben daarom gekozen voor een architectonisch hoogstaand ontwerp met gemetselde wanden en modern vormgegeven kopgevels. Hierdoor krijgen deze individuele units een zeer moderne en hoogwaardige uitstraling waarbij de kosten voor het onderhoud tot een minimum beperkt wordt. De hoogst mogelijke waardestijging op termijn is hiermee gewaarborgd. Onroerend goed kan op deze wijze een prima investering zijn en kan op termijn een substantiële oudedagsvoorziening worden of kan dienen als financiële buffer voor een solitair bedrijfspand.

Hoog opleveringsniveau

De gemetselde gevels, elektrische installatie, op afstand te bedienen overheaddeuren alsmede de eigen parkeerplaatsen maken bedrijfsverzamelcomplex Rijnhoek Groene Hart tot een geheel waarbij de ontwikkelaar een uitstekend prijs/prestatie niveau heeft gecreëerd. Dit hoge opleveringsniveau alsmede de degelijke bouw en goede garantievoorwaarden geeft de gebruiker een grote mate van zekerheid. Deze zaken bieden voldoende garanties bij het eventueel verstrekken van een hypotheek.

[Wethouder J.C. Goudbeek (links) van Bodegraven Reeuwijk heft het glas met directeur Maarten Rövekamp van Rijn & Vecht Ontwikkeling BV op de toekomst van Bedrijfsverzamelcomplex Rijnhoek Groene Hart in Bodegraven. Foto: Eut van Berkum]


Foto's: Eut van Berkum
Fotobijschrift staande foto (bovenaan): Wethouder J.C. Goudbeek van Bodegraven Reeuwijk slaat eerste paal Bedrijfsverzamelcomplex Rijnhoek Groene Hart.
Fotobijschrift liggende foto: Wethouder J.C. Goudbeek (links) van Bodegraven Reeuwijk heft het glas met directeur Maarten Rövekamp van Rijn & Vecht Ontwikkeling BV op de toekomst van Bedrijfsverzamelcomplex Rijnhoek Groene Hart in Bodegraven.


Deel: ' Start bouw bedrijfsverzamelcomplex Rijnhoek Groene Hart in Bodegraven '
Lees ook