Gemeente Breda


OFFICIËLE START BOUW ZWEMBAD `VAN SONSBEECK'

Vandaag heeft wethouder M. Heerkens het officiële startsein gegeven voor de bouw van het zwembad in het Van Sonsbeeckpark. Het zwembad wordt gerealiseerd door OLCO Holland en Ballast Nedam IGB, in opdracht van de gemeente Breda. De verwachting is dat het nieuwe zwembad in oktober 2000 opengaat voor het publiek.

Zwembad `Van Sonsbeeck' is geschikt voor jong en oud. Vooral recreatiezwemmers kunnen zich hier vermaken. Naast een 25 meterbad komen er bijvoorbeeld peuter- en kinderbaden, glijbanen, een gezondheidshoek met onder andere stoomcabines, relaxbassins en een dompelbad. Een bijzonder onderdeel van het zwembad wordt de avonturenrivier `Crazy River'. Deze rivier neemt de zwemmer in stroomversnelling mee door onder andere grotten en een `regenscherm'. Daarnaast zal de bezoeker buiten kunnen ontspannen op een grote speel- en ligweide.

Het zwembad komt te liggen in het Van Sonsbeeckpark. De bevolking heeft in 1996 voor deze locatie gekozen door middel van een referendum. Door de centrale ligging in de stad is het zwembad optimaal toegankelijk voor het openbaar vervoer, fietsers en voetgangers. Daarnaast krijgt het zwembad 90 eigen parkeerplaatsen.

Het ontwerp van het zwembad is gemaakt door Alynia Lerou Architecten uit Venray. Stedenbouwkundige Khandekar zorgde ervoor dat de vormgeving van het gebouw past bij de omgeving en de woningen die onlangs in het Van Sonsbeeckpark zijn gebouwd.

De exploitatie van het zwembad komt in handen van Exploitatie Sportobjecten Nederland Breda (ESN). Dit bedrijf fungeert nu al als manager bij de Stichting Zwemvoorzieningen Breda voor de bestaande zwembaden. Ook het nieuwe zwembad Wisselaar, dat momenteel wordt gebouwd aan de Terheydenseweg, wordt door ESN geëxploiteerd. Dit bad is met name bedoeld voor wedstrijden en trainingen van (zwem)verenigingen. Met de bouw van de Wisselaar is men al vanaf november 1998 druk bezig. De opening van zwembad Wisselaar is begin
2000 gepland.

Breda, 9 juli 1999

Deel: ' Start bouw zwembad `Van Sonsbeeck' Breda '
Lees ook