SOCIALE DIENST AMSTERDAM

Start campagne 'Ken je rechten, maar ook je plichten!'

Deze week start de Sociale Dienst Amsterdam met een campagne gericht op cliënten met als titel 'Ken je rechten, maar ook je plichten!'

Aanleiding voor deze campagne is het feit dat de Sociale Dienst Amsterdam sinds kort is aangesloten op het landelijke Inlichtingenbureau. Hierdoor is de Sociale Dienst Amsterdam in staat vaker en vooral sneller te controleren of de gegevens, zoals die door cliënten zijn aangeleverd, kloppen. Tot nu toe was het zo dat de Sociale Diensten in Nederland inkomsten van cliënten pas na een jaar of zelfs twee jaar kon controleren. Door aansluiting op het Inlichtingenbureau kan dat nu al na een maand.

Om te voorkomen dat cliënten straks, uit onwetendheid of door het te laat aanleveren van informatie, in de problemen komen, worden cliënten in een speciale campagne hierover geïnformeerd.

Alle cliënten ontvangen deze week twee folders. Een over de aansluiting op het landelijke Inlichtingenbureau en een folder over de rechten maar ook plichten die cliënten hebben. Daarnaast worden cliënten ook geïnformeerd door middel van spotjes op AT 5.

Meer informatie over het landelijk Inlichtingenbureau kunt u vinden op www.inlichtingenbureau.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Arthur Zielhorst
Communicatie Sociale Dienst Amsterdam
Telefoon 020 - 346 4984

18 mrt 03 12:01

Zoekwoorden:

Deel: ' Start campagne 'Ken je rechten, maar ook je plichten '
Lees ook