Gemeente Rotterdam

Start campagne tegen agressie in de sport

`Fluit geweld terug, doe sportief mee!' is de slogan van een campagne tegen agressie in de sport die de Gemeente Rotterdam, dienst Sport en recreatie, en de Rotterdamse sportbonden op zaterdag 15 september starten. Deze campagne moet verenigingen, spelers en ouders bewust maken van het toenemende geweld bij sportwedstrijden en uiteindelijk de agressie verminderen.

Op TV Rijnmond en Radio Rijnmond worden de komende weken speciaal voor het doel gemaakte commercials uitgezonden. Daarnaast worden in september voorlichtingsavonden georganiseerd over hoe een vereniging met het probleem van agressie om kan gaan. Op die avonden krijgen sportverenigingen een campagnepakket met informatiefolders en posters. In de loop van het jaar zullen andere activiteiten zoals clinics worden gehouden en een fairplay-trofee worden uitgereikt.

Sportwethouder Nico Janssens: `Als gemeente vinden wij sporten erg belangrijk, het is namelijk gezond en het verbroedert. Jaarlijks investeren wij daarom veel geld in het bevorderen van verenigingssport. Echter agressie verpest het voor die sporters die gewoon een gezellige wedstrijd willen spelen. Dat is onaanvaardbaar! Daarom beginnen wij de campagne `Fluit geweld terug.'

Start campagne

Bij voetbalvereniging LMO (Smeetslandsweg 11) wordt op zaterdag 15 september a.s. om 12.00 uur het startsein gegeven voor de campagne. Daarbij zullen Wethouder Janssens en de voorzitter van het Sportplatform Rotterdam (overkoepelende organisatie van Rotterdamse sportbonden), Gerard van Rijk aanwezig zijn. Scheidsrechter Mario van den Ende fluit aansluitend de wedstrijd tussen de B-junioren van LMO en Spartaan '20. Nadat het startsein voor de wedstrijd wordt er een bezoek gebracht aan het zwembad De Wilgenring, Melanchtonweg 70, in Schiebroek. Daar begint om 14.15 uur een bekerwedstrijd van de jeugdploeg van waterpolovereniging SVH. De wedstrijd wordt voorafgegaan door een ludieke opening.

Informatiebijeenkomsten

Na deze openingsmiddag van `Fluit geweld terug, doe sportief mee!' worden enkele startbijeenkomsten voor besturen van sportvereningen georganiseerd. Gedurende drie avonden in september geeft Sport en Recreatie in samenwerking met het Sportplatform Rotterdam voorlichtingsavonden.

Ervaringen met en maatregelen tegen sportgeweld worden dan belicht en uitgewisseld. Het doel is gebruik te maken van elkanders kennis en samen verder te werken aan het bestrijden van agressie en geweld op en rond de sportvelden in Rotterdam. Ook krijgt ieder aanwezig bestuur het campagnepakket uitgereikt.

Verder kunnen verenigingen voor advies en ondersteuning aankloppen bij de consulenten van sportbonden of het bureau verenigingssport van Sport en Recreatie, Gemeente Rotterdam.

Deel: ' Start campagne tegen agressie in de sport in Rotterdam '
Lees ook