Gemeente Amsterdam
Gemeente Vervoerbedrijf

Experiment met verwarmde tramhokjes

De gemeente Amsterdam start met een experiment met twee verwarmde tramhokjes (abri's) op het traject van de nieuw aan te leggen IJtram. Het experiment zal worden uitgevoerd op één halte (twee abri's) op de Kop Oostelijke Handelskade bij het Muziekgebouw Bimhuis dat daar wordt gebouwd.

De verwarming zal worden ingeschakeld met een drukknop en gaat uit door middel van sensoren. Van september t/m april zal het systeem in werking zijn. Om onbedoeld gebruik te voorkomen wordt de installatie buiten de exploitatietijd uitgeschakeld.

In één abri (de stad uit) zal verwarming worden gerealiseerd door middel van conventionele straling, in de andere abri (de stad in) zal verwarming plaatsvinden door infraroodstraling. Beide tramhokjes worden van bovenaf verwarmd.

De proef heeft een looptijd van twee jaar (2003 t/m 2004). Daarna wordt aan de hand van metingen de proef geëvalueerd. De totale kosten van deze proef bedragen 100.000 gulden ( 45.378) en worden gedekt uit het uitvoeringskrediet IJtram.

Het idee van de verwarmde tramhokjes komt van het raadslid A. Bijlsma (PvdA). Hij heeft tijdens de behandeling van de perroninrichting van de IJtram gevraagd om te onderzoeken of het mogelijk is een verwarmingsexperiment uit te voeren.

Jet Nauta


-

© gemeente Amsterdam - 12-09-2001

Deel: ' Start experiment met verwarmde tramhokjes in Amsterdam '
Lees ook