Ingezonden persbericht


Persbericht

Start filmopnamen gloednieuw Snuf de Hond-avontuur SNUF EN HET SPOOKSLOT

Opnames in Santpoord (Ruïne van Brederode) en op het Muiderslot Setbezoek mogelijk

Geïnspireerd op de succesvolle boekenserie van Piet Prins Een film van Steven de Jong in samenwerking met de Evangelische Omroep

In 1954 kwam het boek Snuf de Hond van auteur Piet Prins uit bij uitgeverij De Vuurbaak. Iedereen wilde het boek lezen zodat al snel meerdere delen met nieuwe avonturen volgden. Zo ontstond een geliefde boekenreeks, met inmiddels meer dan 3 miljoen verkochte exemplaren. Met veel succes zijn de afgelopen jaren twee van deze boeken verfilmd: Snuf de Hond in Oorlogstijd en Snuf de Hond en de jacht op de Vliegende Volckert. Voor de EO alle reden om nieuwe spannende Snuf de Hond-avonturen tot leven te wekken. In het weekend van 5 juni starten de opnamen van de film Snuf en het Spookslot. Direct gevolgd door de opnamen van Snuf en de IJsvogel.

In Snuf en het Spookslot beleven Tom en Mirjam, samen met Snuf de Hond, een spannend avontuur wanneer ze in de buurt van een spookslot een bende smokkelaars op het spoor komen.

De hoofdrolspelers
Net als in de eerste twee Snuf de Hond-films, wordt Snuf door verschillende Duitse herdershonden, die allemaal specifieke kunstjes kennen, tot leven gebracht. Het zijn Calista, Mandy, Ushi en Silke. Ze komen alle vier uit de fokstal van Foeke Tienstra. De andere hoofdrollen worden gespeeld door Ydwer Bosma (Tom), Joosje Duk (Mirjam) en Pim Wessels (Jaap).

Ydwer Bosma (1994) zit nog op school, maar zijn grootste hobby's zijn toneelspelen, zingen en het maken van filmpjes en muziek. In het theater was hij te zien in diverse musicals, waaronder Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer? (V & V Entertainment). Op televisie was hij o.a. te zien in het jeugdprogramma Mir@kel (EO) en in de televisieserie Nieuwe Ouders (VPRO). Ook had hij een hoofdrol in het hoorspel Speer en co (Stichting Cliniclowns).

Joosje Duk (1994) volgt al jaren naast haar school (vwo) lessen bij de Jeugdtheaterschool Rabarber. Ze speelde ondermeer in de theaterproducties Assepoester en Sjakie en de Chocoladefabriek.

Pim Wessels maakte zijn filmdebuut met een hoofdrol in De Scheepsjongens van Bontekoe, waarna een jaar later een rol volgde in de film Radeloos. Bij het grote publiek is hij vooral ook bekend door zijn rol als André Moes in de serie De Hoofdprijs. Sinds januari speelt hij Rudolf Noltenius in de bekroonde serie SpangaS.

Andere belangrijke rollen worden vertolkt door Sanneke Bos (Jeltje), Steven de Jong (Tjerk) en Rense Westra (Bauke). Bovendien door Bart de Vries (Zwarte Bertram), Michiel de Jong (Barninkhof), Kenan Raven (Wasil), Wim Serlie (Boer), Gaby Blaaser (Ada), Rens Ciggaar (Floris) en Ewout Eggink (Agent Jan).

Synopsis
Tom en Mirjam gaan samen met Snuf een week logeren bij hun oom Hans en hun even oude neef Jaap. Ze hebben gehoord dat er vlakbij de boerderij een spookslot is. De legende vertelt dat in de middeleeuwen een zekere ridder Bertram verliefd werd op jonkvrouw Ada, die op haar beurt een oogje had op de staljongen, waarna ridder Bertram op verschrikkelijke wijze wraak nam. Sindsdien zou het spoken in het bos rondom het kasteel...
In de buurt blijkt er een bende smokkelaars actief. Rechercheur Barninkhof maakt tevergeefs jacht op de bende. Als Tom iemand in het spookslot ziet ­ misschien wel een van de smokkelaars ­ lijkt niemand hem te geloven. Daar komt nog bij dat zijn neef Jaap wel erg veel belangstelling heeft voor Mirjam. De jaloezie drijft een wig tussen de twee jongens: ze krijgen er zelfs ruzie door. Als Tom daarna in zijn eentje ­ natuurlijk wel met Snuf ­ op onderzoek uitgaat, vindt Snuf een spoor. Een spoor dat leidt naar een geheime gang... en naar de smokkelaars.

De productie
Net als de eerste Snuf de Hond-avonturen wordt Snuf de Hond en het Spookslot geregisseerd door Steven de Jong (De Kameleon-films, De Scheepsjongens van Bontekoe, De Hel van '63). Hij wordt hierin bijgestaan door Erwin van den Eshof. Bart Beekman staat achter de camera en het production design wordt verzorgd door Dimitri Merkoulov. Het geluid is in handen van Bas Lookman terwijl Nicolas Boyer verantwoordelijk is voor de kleding/styling. Arjen van der Grijn ontfermt zich over de make-up en de muziek wordt gecomponeerd door Ronald Schilperoort. Een productie van Steven de Jong Produkties met Nick Jongerius (Pellicola) als uitvoerend producent en editor. De film komt tot stand in co-productie met The Gamboni Company en Incredible Film. Tevens in co-productie met de Evangelische Omroep (EO) die de film eind dit jaar op televisie zal uitzenden. Just Bridge Entertainment verzorgt de bioscoop- en dvd exploitatie van de film.

Gebaseerd op de succes-boekenreeks van Piet Prins
In 1953 (inmiddels 12e druk) kwam bij Uitgeverij De Vuurbaak in Groningen het boek Snuf de Hond van auteur Piet Prins uit. Het boek werd zo'n groot succes dat al snel nieuwe avonturen volgden.
De Snuf de Hond-serie bestaat uit:
Snuf de Hond (1953)
Snuf en het Spookslot (1953)
Snuf en de jacht op de Vliegende Volckert (1954)
Snuf en de verborgen schat (1959)
Snuf en de zwerftocht van de ijsvogel (1968)
Snuf en de geheime schuilplaats (1976)
Snuf en de verre voetreis (1979)
Snuf en de zwarte toren (1982)
Snuf en de luchtpostbrief (1985)

Piet Prins is het synoniem van Pieter Jongeling (1909-1985). In 1942 werd hij wegens illegale activiteiten gearresteerd en overgebracht naar een concentratiekamp. Na de bevrijding werd hij ondermeer hoofdredacteur van het Gereformeerd gezinsblad. Tot 1977 was hij Tweede Kamerlid van de GPV.

www.justbridge.nl

Juni, 2010
.....

Voor meer informatie (setbezoek, interviews,..) kan men contact opnemen met MvSP Publiciteit
Monique van Schendelen, Anne Pronk, Menno Ribbelink Noordereinde 233 B, 1243 JT `s Graveland.
Tel: 035 5826969 / 06 53697606 Fax: 035 5827885
E-mail: monique@mvsp.nl anne@... menno@...

Evangelische Omroep,
Nelleke Weeda, Tel: 06-28720041 / E-mail: nelleke@weeda.org


---- --

Deel: ' Start filmopnamen Snuf de Hond-avontuur Snuf en het spookslot '
Lees ook