Content-Disposition: inline

PERSUITNODIGING
Arnhem, 19 januari 1999

Start Fit & Fun met Jimmy Geduld en megaclass aerobics

Met een megaclass aerobics voor 650 leerlingen gaat morgen, 20 januari om 12.15 uur, het bewegingsstimuleringsprogramma Fit & Fun van NOC*NSF en de Stichting Jeugd in Beweging haar tweede seizoen in. De grondvesten van het Gelders College in Arnhem trillen als Fit & Fun-ambassadeur Jimmy Geduld (uit 'Goede Tijden, Slechte Tijden') het startsein geeft

'Fit & Fun. De leukste manier van bewegen'! Dat is de rode draad van het bewegings-stimuleringsprogramma Fit en Fun, voor en door scholieren van 13-15 jaar. Dit jaar komen ruim 25.000 leerlingen in beweging, een groei van meer dan 225% ten opzichte van vorig jaar.

Fit & Fun Teams, bestaande uit vier tot zes scholieren, luisteren op iedere deelnemende school naar de sportieve wensen van hun medeleerlingen. Ze zetten deze in overleg met de gymleraar om in activiteiten, variërend van sportklimmen tot inline skaten. Het Fit & Fun Team stapt ook op de plaatselijke sportverenigingen af om op school demonstraties of kennismakingslessen te organiseren. Fit & Fun bestaat verder uit 'Move on Music', een swingend test- en spelcircuit voor de gymles; wat bewegen voor je lijf betekent, wordt behandeld bij het vak biologie. Via een werkboekje kunnen de leerlingen uitzoeken hoe sportief ze al zijn (van 'Lazy Dazy' tot 'Sportexpert'). De Sport Discovery Test vertelt welke sport het beste bij hen past.

Live op internet
Het tweede Fit & Fun-seizoen start op het Gelders College, Warnsbornlaan 12, 6816 PS ARNHEM (tel. 026-352 95 95). Na de megaclass aerobics volgen sportieve workshops voor de tweede klassers. Ze worden aangemoedigd door onder meer ex-Vitessespeler Theo Bos, de turnbroers Selk en bokser Orhan Delibas. Om 14.45 uur zal Jimmy Geduld een american football zo ver mogelijk de lucht inschieten (live te zien op internet: www.fitenfun.nl) en is het Fit&Fun-seizoen officieel geopend.

Radio 538 zendt de hele middag vanaf het Gelders College uit. Fit & Fun wordt mede mogelijk gemaakt door Shell en Postbank.

Programma
12.15 uur welkom door Jimmy Geduld en start aerobics met 650 leerlingen
12.45 uur turndemonstratie door de gebroeders Selk
13.00 uur eerste ronde workshops voetbal (met Theo Bos), turnen (met gebroeders Selk), boksen (met Ohran Delibas)

14.00 uur tweede ronde workshops

14.45 uur Live op internet: wegtrappen american football door Jimmy Geduld
15.00 uur einde


***

Deel: ' Start Fit & Fun met Jimmy Geduld en megaclass aerobics '
Lees ook