Start Golfclub Stippelberg op Golfbaan Stippelberg


GEMERT-BAKEL, 20101227 -- Als de weersomstandigheden het toelaten, golfen de inmiddels 850 leden van Golfclub Stippelberg vanaf 1 januari 2011 op 18 van de 27 holes van Golfbaan Stippelberg. De ledenbaan ligt tussen de kernen Bakel en Milheeze, ten zuiden van natuurgebied `De Stippelberg'. In het voorjaar worden de holes 1 tot en met 9 van de Championship Course in gebruik genomen. Het bijzondere ontwerp, de grootte, schoonheid van de baan met haar vele waterpartijen n de stille omgeving, maakt dit door JolGolfDesign - met Michiel van der Vaart als eindverantwoordelijk golfbaanarchitect - ontworpen golfcomplex uniek.

Met drie par 5's, negen par 4's en vijf par 3's heeft de Championship Course een lengte van 6116 meter. Hiervan is hole 8 met 536 meter veruit de langste hole. Elke afslagplaats is voor zowel de heren als dames voorzien van een Back- , Standard- en Fronttee. De 9 holes Executive Course telt vijf par 3's en vier par 4's en heeft een lengte van 1913 meter, waarvan de afslagplaatsen voorzien zijn van een heren en dames afslag. De eilandgreen van hole 9 eindigt evenals de green van hole 18 van de Championship Course voor het terras van het clubhuis. Hole 9 van de Championship Course eindigt nabij het clubhuis en wordt omsloten door de rondom de eilandgreen samenvloeiende Snelle Loop en Esperloop.

Golfbaan Stippelberg is onderdeel van het Integraal Gebiedsprogramma van de Gemeente Gemert-Bakel. In dit IGP plan wordt maar liefst 400 hectare agrarisch gebied omgevormd tot waterrijk natuur- en recreatiegebied. In combinatie met herstel van de landschappelijke waarden en de aanleg van nieuwe natuur, is er ruimte voor landbouw en andere economische functies. Het beheer van de 27-holes golfbaan, clubhuis (de deuren van het clubhuis gaan open op 24 januari 2011), driving range en overige oefenfaciliteiten n het personeel van golfbaan en clubhuis, is in handen van de Beheerstichting Golfbaan Stippelberg.

www.golfclub-stippelberg.nlDeel: ' Start Golfclub Stippelberg op Golfbaan Stippelberg '


Lees ook