Ingezonden persbericht


Persbericht van: Popcorn & Confetti (06-54313611)

Persbericht op: 22 april 2002

11 mei: nationale primeur met De Regiotappers en One, Two, Trio

HARDENBERGSE DJ'S 'POPCORN & CONFETTI' START IN PODIUM

Het is bijna een ongelofelijk verhaal. Het verhaal van Henk Smit (Ommen) en Roel Zweers (Goor). In het midden van de zeventiger jaren draaiden ze als populaire diskjockeys in de Hardenbergse discotheken The City en The Castle en freelance bij de drive-in shows van Veronica en Noordzee. Vanaf 1998 vormen ze de pr-motor van de poprevival Back Home en vanaf 11 mei aanstaande vormen ze het doldwaze vinylduo 'Popcorn & Confetti' (in Duitsland: Popcorn und Confetti) die, na een aantal succesvolle try-outs in het land, gaan optreden in discotheken en clubs, op kermissen, bruiloften en personeelsfeesten. "Vraag ons niet hoe het kan, geniet ervan," aldus het duo dat "Moeders Wil is Wet" nog steeds betiteld als: 'het mooiste radioprogramma ooit'.

"Het idee ontstond toen we plaatjes zouden draaien voor een personeelsvereniging van een ziekenhuis. We bedachten dat we die zusters en broeders maar eens moesten trakteren op een heel raar feestje. Ze verdienden het. We staken ons in hele maffe 70's kleding, bedachten een paar leuke spelletjes, kochten lekkere snoepdingetjes in, maakten een perfecte feestplaylist, huurden een super geluidsinstallatie, met veel spiegelbollen enzo en gingen avondvullend aan het werk," aldus het duo Smit en Zweers. "Als de zaaleigenaar de stekker er niet uit had getrokken, draaiden we daar nu nog. Man, wat een lol voor de zaal, maar ook voor ons. We konden het dus nog, precies die platen achter elkaar aan draaien die de sfeer alleen maar beter en beter maken," aldus Roel Zweers, al jaren verzamelaar van rtv-tunes. Nog tijdens dat feest werden Smit (druk werkzaam in de horeca in Ommen en Steenwijk) en Zweers (nog drukker werkzaam bij een rtv-station in Hengelo) benadert door artiestenbureau New Entertainment uit Enschede. "We brachten een avondvullende show en dat bleek heel bijzonder. We zitten nu bij hen in de stal en zij hebben bewerkstelligd dat we op 11 mei ons eerste officiële optreden kunnen geven in Popcentrum Podium in Hardenberg," aldus Henk Smit, al jaren verzamelaar van vriendinnen.

De kick-off moest eigenlijk wel in Hardenberg plaatsvinden. De 'roots' liggen er en Popcentrum Podium is ook wel in voor een vrolijk popfeestje. Het publiek kan zich voorbereiden op een warm en lang avondje met de allergrootste discoclassics, de mooiste muziek uit de 70's, 80's en 90's, de mafste spelletjes en de smakelijkste prijzen. Gastoptredens zijn er ook want Podium kondigt de avond aan als; "Popcorn & Confetti and friends". De Regiotappers, het presentatietrio van RTV Oost (Willy Oosterhuis, Edwin van Hoevelaak en de travestiet Jans), komen nummers zingen van hun nieuwe cd en de Podiumparty is compleet tijdens het optreden van de feestact: ONE, TWO, TRIO.

De zaal gaat open om 22.00 uur, de show begint om 23.00 uur en duurt tot de zon opkomt. O ja, en de 2500 lollies die avond zijn van POPCORN & CONFETTI.

(Meer informatie op 06-54313611 (Roel Zweers) of bij New Entertainment 053-4828200 )

Deel: ' Start Hardenbergse dj's 'Popcorn & Confetti' in Podium '
Lees ook