Gouda, 22 maart 1999

Start houdt Technische Banenmarkt op 27 maart in dertig locaties

Detacheren neemt fors toe in technische branche

De technische branche ontwikkelt zich als een van de koplopers op het gebied van detacheren. Zo is van de technici die via Start werken inmiddels 40 procent op detacheringsbasis actief. Voor de branches administratie en industrie liggen die percentages op respectievelijk 26 en 18.

Dat is voor Start Uitzendbureau aanleiding om zaterdag 27 maart, verspreid over dertig locaties, de Technische Banenmarkt te houden. De technische sector kampt namelijk nog steeds met een groot gebrek aan vakmensen. Met de grootschalige manifestatie wil de uitzendorganisatie op één dag circa 500 vacatures in de technische branche vervullen.

De technische banenmarkt vindt plaats in regionaal bekende locaties zoals voetbalstadions en congrescentra, verspreid over heel Nederland. Het is voor de twee maal dat Start deze banenmarkt houdt. Vorig jaar trok het evenement tegen de 10.000 bezoekers, waarvan ongeveer een derde zich daadwerkelijk liet inschrijven voor een nieuwe betrekking.

Rechtstreeks

Op de technische banenmarkt presenteren zich gemiddeld tien tot vijftien technische bedrijven per locatie. Baanveranderaars en schoolverlaters stellen het namelijk op prijs om rechtstreeks met medewerkers van technische bedrijven zelf te kunnen spreken. Zo kunnen ze zich goed informeren over zaken als loopbaanmogelijkheden, opleidingen en de dagelijkse praktijk bij werkgevers. Op de technische banenmarkten worden vacatures gepresenteerd van zo'n 18.000 daartoe door Start ondervraagde bedrijven.

Detacheren

Start mikt met de technische banenmarkt vooral op baanveranderaars, technische vakmensen die met een overstap hun loopbaan een nieuwe impuls willen geven. Voor hen kan detacheren een ideale oplossing zijn. Dat biedt de zekerheid van een vaste baan en tegelijk de dynamiek van het regelmatig veranderen van werkplek. Daarmee bouwt de gedetacheerde technicus veel waardevolle ervaring op. Start is marktleider in Nederland op het gebied van detacheren. In 1998 werden zo'n 10.000 mensen via Start gedetacheerd.

De Landelijke Technische Banenmarkt vindt zaterdag 27 maart plaats van 10.00 tot 15.00 uur en is gratis toegankelijk.


Voor vragen en/of meer informatie kunt u contact opnemen met Start Uitzendbureau, de heer E. Theunissen, tel (0182) 695028.

Deel: ' Start houdt Technische Banenmarkt op dertig locaties '
Lees ook