Geachte redactie,
Hierbij stuur ik u een persbericht over Peace Run '99, een uniek internationaal hardloopevenement. Het zou prachtig zijn wanneer u hier de nodige aandacht aan zou kunnen schenken. Mocht u vragen hebben, neem dan svp contact met mij op.  
Met vriendelijke groeten,
namens Peace Runs International
 
Roel Sluitman
Tel: 070-4137077 / 020 682 6840
 
Rijswijk, 29 december 1998
PERSBERICHT

OFFICIELE START INTERNATIONALE PEACE RUN

Let op! - De Peace Run, een grootse wereldwijde fakkelestafette voor de vrede, zal op nieuwjaarsdag in Lissabon van start gaan.

Gedurende het hele jaar 1999 zullen verschillende Peace Run teams alle landen op aarde aandoen. Op iedere dag zullen vredes-activiteiten plaatsvinden in de duizenden steden, dorpen, scholen, sportclubs enzovoort die door de hardlopers van de Peace Run zullen worden aangedaan. Bovenal wordt iedereen uitgenodigd mee te rennen en de vredesfakkel mee te dragen naar de volgende stad en daar over te dragen aan de volgende loper. De Peace Run betekent "hardlopen met in het achterhoofd de gedachte of het gevoel dat vrede een bewuste keuze kan zijn en dus overal realiteit kan worden". "Peace begins with me" is een van de motto"s van de deelnemers aan de Peace Run.

Waar? - Peace Run 1999 heeft als thema "The Run to the Millennium"; samen hardlopend - op een dynamische en vredevolle wijze - het nieuwe millennium in. De start in Lissabon, op vrijdag 1 januari, markeert het begin van het Europese traject van meer dan 20.000 kilometer door alle Europese landen. Een internationaal team van 14 lopers zal gedurende het hele jaar de kernploeg vormen en er worden zon 300.000 deelnemers van buitenaf verwacht. Er zullen meer dan 2000 activiteiten en ontvangsten plaatsvinden die alle in het kader van de vrede staan.

Achtergrond - De Peace Run werd voor het eerst georganiseerd in 1987 en is een initiatief van de Bengaalse vredesfilosoof Sri Chinmoy. Deze langste en meest omvangrijke vredesloop uit de geschiedenis heeft sindsdien iedere twee jaar miljoenen mensen nader tot elkaar gebracht in een sterke atmosfeer van samenwerking en vriendschap. Sinds 1987 werd door honderduizenden mensen gezamenlijk zo"n 400.000 kilometer afgelegd. Mensen bovendien van zeer uiteenlopende afkomst en plumage, van straatjochies in de Bronx tot burgemeesters en ministers.

Steun voor de Peace Run - De Peace Run heeft reeds vele steunbetuigingen mogen ontvangen van evenzovele beroemdheden op het gebied van sport, politiek en cultuur. Onder hen VN secretaris-generaal Kofi Annan, Tony Blair, Paus Johannes Paulus II, Tony Blair, Paul McCartney, Carl Lewis en vele anderen. In Nederland betuigden onder andere Jan Pronk, Mient Jan Faber, Max van der Stoel, Bert van Vlaanderen en Ellen van Lange met een persoonlijke vredesboodschap hun steun aan de (doelstellingen van de) Peace Run.

Organisatie - De Peace Run wordt georganiseerd door leden van het Sri Chinmoy Marathon Team een interanationale hardlooporganisatie die jaarlijks meer dan 500 evenementen organiseert: van 2-mijl races tot en met marathons, ultra-marathons, en triathlons. Het overkoepelende orgaan is "Peace Runs International" (PRI), een non-profit organisiatie gesteund door vrijwilligers uit de hele wereld.

Voor meer informatie over de Peace Run bel:

Roel Sluitman, 070-4137077 / e-mail: wjg@bart.nl of

André Birkhof, 070-4137077 / 06-51 22 90 07

Websites: www.EuroPeaceRun.com / www.peacerun.com/

Deel: ' Start internationaal hardloopevenement Peace Run in Lissabon '
Lees ook